Apple anklages for prisjuks

Apple anklages for prisjuks

Beskyldes for å manipulere prisene på flashminne til iPhone og iPod.

Alle de største produsentene av flashminne av den såkalte nand-typen, som brukes i alt fra mp3-spillere til mobiltelefoner og SSD-er, har Apple som kunde.

iPod og iPhone har en stor del av den totale produksjonen, noe som har gitt selskapet enorm innflytelse og kjøpekraft på dette markedet.

Nå rapporterer imidlertid Korea Times at produsentene har begynt å klage på hvordan Apple utnytter denne makten, skriver Macworld.se.

Ifølge anklagene har Apple gjort det til en strategi å bestille flere flashbrikker fra produsentene enn selskapet faktisk kjøper. Det resulterende overskuddet får prisene til å falle og dermed er produsentene nødt til å selge brikkene til en billig pris.

En anonym kilde i industrien beskriver Apples fremgangsmåte som "absurd". Hverken produsentene eller Apple har offisielt kommentert saken.

Kildene Korea Times har snakket med tror ikke Apples strategi kommer til å holde i lengden. De tror det heller dreier seg om et kortsiktig forsøk på å holde prisene nede så mye som mulig for å raskt vinne markedsandeler og holde potensielle konkurrenter unna.

Les om: