Apple avviste Android-magasin

Apple avviste Android-magasin

Vil ikke at kundene skal lese blader om konkurrentene på iPad.

Apple har nok en gang havnet i søkelyset for sine merkelige avgjørelser i forhold til app-godkjenning på App Store.

Denne gangen er det en dansk Android-publikasjon som ikke har blitt godkjent som iPad-applikasjon. Årsaken? Fordi det handler om Android, skriver Mobil, som gir ut bladet kalt «Android Magasinet». Avslaget har ikke blitt særlig godt mottatt.

- Her i Danmark har vi altså religionsfrihet, sier Brian Dixen, administrerende direktør i forlaget bak Mobil.

Android Magasinet kommer snart som applikasjon til Android-mobiler. Om den noensinne havner på Apples App Store, gjenstår å se. Apple har flere ganger endret mening etter at lignende saker har havnet i media.

Mange aviser og publikasjoner ser nå på iPad som en viktig plattform for digital innholdsformidling. At Apple skal inn og bestemme hva slags innhold som skal kunne leses på en iPhone eller iPad er det nok ingen mediehus som vil være med på.

Avslag på grunn av beskrivelse

Det er for øvrig ikke første gang Android har fått avslag på App Store. I februar i år ble utvikleren av et program kalt Flash of Genius nektet adgang på programbutikken fordi beskrivelsen inneholdt tekst om at app-en også var tilgjengelig på Googles mobilplattform.

Utvikleren av Flash of Genius gjorde imidlertid som Apple bad om, ettersom utvikleren ikke var interessert i å få programmet sitt utestengt.

Les mer:

Apple sensurerer Android

Komponenter