Apple blir dobbelt så stor

Apple blir dobbelt så stor

Hvis Apple fortsetter trenden vil selskapet dobler markedsandelen sin innen 2011 på pc-markedet.

Gjennom en rekke lanseringer har Apple de erobret en unik posisjon på musikkmarkedet de siste årene, men Apples mac-er har lenge vært en nisjeprodukt.

Det er i ferd med å forandres. Både i USA og Europa kan selskapet vise til vekst over hele linjen. Denne trenden bekreftes av en ny rapport fra analyseselskapet Gartner.

Ifølge Gartner vil Apple doble markedsandelen sin i USA og Europa i løpet av de neste tre årene. Gartner roser også Apple for integrasjonen av programvare, og mener en del av Apples suksess ligger nettopp i kombinasjonen av programvare og maskinvare.

- Det Apple oppnår på markedet kan ses både i lys av Apples suksess og på grunn av mangelen på kreativitet i resten av markedet. Apple utfordrer markedet fordi de integrerer applikasjonen i sine produkter, som gjør det lett og enkelt å bruke dem. Selskapet jobber kontinuerlig med innovasjon på både maskinvare- og programvaresiden. De bygger et økosystem med samhandling mellom de ulike enhetene (som Ipod), skriver selskapet i rapporten.

Gartner spår også at i 2012 vil halvparten av de som jobber mobil bruke andre enheter enn en bærbar pc. Dette vil også være til fordel for Apple, som bygger en solid posisjon med Iphone i dette segmentet.

Komponenter