Apple byr opp til dans 9. september

Apple byr opp til dans 9. september

"It's only rock and roll, but we like it", lyder invitasjonen fra selskapet.

Nå er det endelig bekreftet at Apple vil holde en pressevisning i San Francisco den 9. september klokken 19 norsk tid. Et antall utvalgte journalister og bransjefolk har nå fått en innbydelse med teksten «It's only rock and roll, but we like it».

Sitatet kommer fra en klassisk Rolling Stones-låt fra 1974 med nesten samme tittel. Kanskje litt overraskende med tanke på at et av de mest heftige ryktene dreier seg om The Beatles.

Den 9. september skal hele Beatles-katalogen gis ut på nytt, samtidig slippes spillet The Beatles: Rock Band. Ryktene vil ha det til at The Fab Four endelig gjør sin digitale debut på iTunes Store.

LES OGSÅ:

- Ny iPod og iTunes kommer i september

iPod med kamera

Ellers er det stor enighet blant analytikerne om at Apple kommer til å presentere nye iPod-modeller, kanskje mest fordi selskapet har gjort det samme de fire siste årene nettopp i september.

- Forventningene er at iPod touch vil få videokamera-funksjonalitet, at iPod nano vil få vanlig stillbilde-kamera og at iTunes-programvaren vil få en oppdatering, sier analytiker i Broadpoint AmTech, Brian Marshall til Macworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Marshall får støtte av IDC-analytiker Danielle Levitas som forventer en fullstendig oppdatering av iPod-serien.

Særlig oppdateringene i iPod touch er viktig for selskapet, mener Brian Marshall. Touch-modellen, en nesten-tvilling til iPhone, har vært en av de viktigste inntektskildene til selskapet det siste året.

Når det gjelder pris mener Marshall at det er lite trolig at Apple vil sette ned prisene på musikkspillerne sine, med unntak av kanskje Shuffle-modellen.

LES OGSÅ:

iPod gjennom tidene

Sosial iTunes, men ikke tavle-Mac

Det har også vært snakk om at iTunes kommer til å oppgraderes til versjon 9. Den nye versjonen sies å komme med noen nye sosiale funksjoner koblet opp mot andre nettsamfunn. I tillegg har det også gått rykter om at Apple vil introdusere et nytt albumformat med ekstra innhold og snacks for å øke det stadig fallende albumsalget.

Men hva mer? AppleInsider siterer sikre kilder på at den beryktede tavle-pc-en ikke vil gjøre sin ankomst i denne omgang. Til det må vi trolig vente til neste år. Analytikerne er enige.

- Invitasjonen er et hint om at vi ikke får se en tavle-pc. Dette er et musikkarrangement, ikke en introduksjon av tavle-pc-er, sier Michael Gartenberg, analytiker i Interpret til PC World.

Analytiker Brian Marshall tror imidlertid vi kan få se en oppdatering av iMac-systemene, med lavere priser og raskere prosessorer. Og kanskje Steve Jobs vil ta turen?

Pressevisningen vil finne sted onsdag 9. september klokken 10 om morgenen lokal tid (klokken 19 norsk tid). Macworld vil selvfølgelig holde dere oppdatert på siste nytt.

Les om:

Komponenter