Apple disser iPad-konkurrentene

Apple disser iPad-konkurrentene

Driftsdirektør Tim Cook er ikke spesielt bekymret for iPad-utfordrene som har kommet til nå.

I forbindelse med gårsdagens kvartalsrapport holdt Apples driftsdirektør en telefonkonferanse for Wall Street-analytikere.

Her kunne de stille spørsmål rundt Apples økonomi, tanker og fremtidsplaner, og et av temaene som kom opp under telefonkonferansen var selvsagt iPad-konkurransen.

Apple eier nettbrett-markedet

I perioden oktober til desember solgte Apple hele 7,88 millioner iPad-er. Totalt solgte de nesten 15 millioner i 2010. Ifølge analyseselskapet IDC stod iPad for 87,4 prosent av alle nettbrett som ble solgt i det tredje kvartalet i fjor. Det ventes at dette tallet vil synke ettersom flere konkurrende produkter kommer på markedet.

Apple synes imidlertid ikke å være bekymret for å tape markedsandeler. Driftsdirektør Tim Cook, som har ansvaret for den daglige driften av Apple nå som Steve Jobs er sykemeldt, synes ikke å være veldig imponert av de konkurrende produktene som er sluppet til nå.

Under gårsdagens telefonkonferanse beskrev Cook blant annet nettbrett som kjører på Windows for å være store, tunge, dyre og ha dårlig batteritid. Han mente også at de oftest krever et tastatur eller pekepenn for å kunne brukes, noe som kundene ikke er interessert i, ifølge ham.

Fnyser av Android

Den andre gruppen nettbrett som ble målskive for Tim Cooks kritikk er de som kjører med Android som operativsystem. Av de modellene han har sett hittil anser han at de er absurde og at Android ikke er laget for å kjøres på nettbrett.

- Nettbrett med Android er ikke noe annet enn oppblåste mobiltelefoner. Det er absurde produkter i våre øyne, sier Tim Cook.

Han forteller også at Apple klare for å ta i mot utfordringen fra alle de nye nettbrettene som nylig ble presentert på CES-messen i Las Vegas.

- Hvis du gjør en sammenligning mellom de Android-brettene som selges i dag og iPad, kommer en stor del av kundene til å velge iPad. Vi er ikke bekymret, vi er klare for å ta i mot utfordringene fra alle konkurrenter, sier Tim Cook.

Steve Jobs sa noe lignende under forrige kvartalsrapport som ble presentert i oktober i fjor. Jobs sa at til og med Google har oppfordret dataprodusentene om å ikke lage nettbrett som bruker Android 2.2 Froyo. De burde i stedet satse på Android 3.0 Honeycomb som er tilpasset nettbrett. Honeycomb er forventet i mars.

IDG News/Macworld.se/Macworld.com

Les om: