Apple endrer Game Center-vilkår

Apple endrer Game Center-vilkår

Spillinvitasjoner i Apples spilltjeneste ikke lenger anonyme.

Apple har denne uken endret vilkårene for spilltjenesten Game Center. I stedet for kallenavn, vises hele navnet når man sender ut spillinvitasjoner til andre.

Ikke alle har tatt i denne nyheten med åpne armer. Ifølge AppleInsider er flere av de mest seriøse "gamerne" misfornøyde med at de ikke lenger får være helt anonyme.

Navnet som vises er det brukeren har registrert med sin Apple ID. Man kan derfor endre navnet eller opprette en ekstra Apple ID kun myntet på bruk med Game Center om man ikke ønsker å avsløre identiteten sin.

- Barnevennlig

Ifølge Macworld.se er det flere som ønsker endringen velkommen. Gjennom å godkjenne medspillere som man vet hvem er trenger man ikke bekymre seg for ubehageligheter, skriver Macworld.se.

Det er lite som tyder på at endringen vil få noen konsekvenser, ettersom brukere fortsatt er anonyme i poenglister og ledertavler - her er det fortsatt kallenavn som gjelder.

AppleInsider tror endringen skyldes at Apple ønsker at Game Center skal fremstå som familievennlig.

Game Center kom til iPhone og iPod touch i september og til iPad i november. Blant spillene som støtter tjenesten er Angry Birds, Fruit Ninja, Cut the Rope, Doodle Jump og Flight Control.

Apple-sjef tvitrer om Game Center

Over til nesten noe helt annet; Apples markedssjef Phil Schiller fikk nylig spørsmål på Twitter om han ikke kunne avsløre sitt Game-Center-kallenavn.

- Holder det ikke at folk kjenner til min Twitter-konto? LOL, skriver Phil Schiller i en melding på mikrobloggtjenesten.

At Phil Schiller har en aktiv Twitter-konto er for øvrig ganske oppsiktsvekkende. Apple er ikke kjent for å være spesielt åpne og aktive på nettet, men med Phil Schillers Twitter-konto kan vi jo bare håpe at Apple er i ferd med å løse litt på snippen.

iOS-sjef Scott Forstall er også på Twitter, men han fremdeles har ikke sagt ett eneste ord til sine 35 000 følgere.

Komponenter