Apple-event 10. september

Apple-event 10. september

Endelig klar for nye iPhone-er - og kanskje også ny iPad?

AllThingsD, en ypperlig kilde til uoffisiell Apple-informasjon, kan berette om et kommende Apple-event den 10. september.

September er måneden Apple tradisjonelt har brukt til iPod-lansering, og disse ser nå ut til å bli overtatt av iPhone. Tidligere var det typisk i tiden rett før sommeren at iPhone-modeller ble lansert, men det kan se ut som om Apple synes det er mer formålstjenlig å legge lanseringen tettere opp mot gave-sesongen rundt jul.

Ryktene

Enkelte rykter vil ha det til at man samtidig vil benytte anledningen til å lansere en ny iPad-modell også - formodentlig en iPad med tilsvarende slank formfaktor som iPad mini. Eller kommer Apple til å legge seg på en linje med iPad-lanseringer i løpet av vår-halvåret?

Hva angår iPhone-lanseringen 10. september er det to hovedtrender som gjør seg gjeldende: Apple lanserer en oppdatert iPhone 5S - og også en rimeligere iPhone 5C i polykarbonat.

5C-modellen er tenkt å være en rimeligere inngangsbillett til iOS-universet som muligens Apple ser for seg å selv selge i stort volum uten operatør-subsidiering. Og så kommer den i mange farger - ikke ulikt iPod-spekteret.

Fingeravtrykk-sensor?

Andre spekulasjoner rudt iPhone 5S-modellen er en løsning med to ulike blitser, og muligens også en hjem-knapp som er konveks istedenfor konkav. Det vil si at den buler utover - og grunnen er angivelig at den kan inneholde en fingeravtrykk-sensor for verifisering. Apple kjøpte et firma som utviklet slik teknologi nylig, så det er fristende å komme med slike spekulasjoner .

Det er lenge siden det kom nyheter i iOS-sfæren, så vi gleder oss selvfølgelig til en måned fra nå og trykker tommelen for to iPhone-modeller, iOS7-lansering og gjerne også ny iPad.

Via AllThingsD

Les om:

Komponenter