Apple-event bekreftet 23. oktober

Apple-event bekreftet 23. oktober

Har sendt ut invitasjoner til pressekonferanse neste tirsdag. Blir iPad mini endelig lansert?

Apple sendte tirsdag ettermiddag ut invitasjoner til en pressekonferanse tirsdag 23. oktober.

I motsetning til tidligere arrangementer som har blitt avholdt på Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco, vil neste ukes pressekonferanse foregå på California Theatre i San Jose.

7-tommers iPad

På invitasjonen skriver Apple at "we've got a little more to show you". Siden det som regel pleier å være bakt inn små hint i disse innbydelsene, er det trolig "little" som er det viktige stikkordet.

Det forventes nemlig at Apple kommer til å lansere en mindre iPad med 7-8 tommers skjerm, populært kalt iPad mini, som vil ta opp kampen med mindre Android-nettbrett som Google Nexus 7 og Amazon Kindle Fire.

Apple har som vanlig ikke sagt noe om det kommer en mindre iPad-utgave, men rykteflommen den siste tiden har vært enorm.

De siste dagene har det også gått rykter om at nye Mac-er kan bli introdusert på neste ukes arrangement. Det er snakk om en 13-tommers MacBook Pro samt oppdaterte modeller av Mac mini og iMac, antagelig med USB 3 og Ivy Bridge-prosessorer.

Det gjenstår da altså å se hva som faktisk kommer. Pressekonferansen går av stabelen klokken 19 norsk tid.

Ryktet som stemte

Det var i forrige uke at Wall Street Journal-bloggen AllThingsD skrev at Apple ville holde et såkalt "special event" den 23. oktober. Det er ikke første gang AllThingsD har fått rett i "antagelsene" sine.

Man spekulerer i at det er Apple selv som lekker informasjon til AllThingsD.

Les om: