Apple fikser farten i MacBook Pro

Apple fikser farten i MacBook Pro

Retter SATA-problem i de nye MacBook Pro-maskinene.

Apples nye MacBook Pro-maskiner er raskere og bedre enn før, men ikke på alle områder. Det viser seg nemlig at Apple i det stille nedgraderte SATA-grensesnittet fra en hastighet på 3Gbps til 1.5Gbps på 13- og 15-tommersmodellen.

Dette betyr at de som har kjøpt en tredjeparts SSD-disk ikke vil kunne dra nytte av den høyere SATA-hastigheten på de to nevnte modellene.

LES OGSÅ: Video-iPhone og MacBook-overraskelse

Nå har Apple imidlertid sluppet en firmwareoppdatering for MacBook Pro (MacBook Pro EFI Firmware Update 1.7) som oppgraderer hastigheten till 3Gbps, skriver Macworld.se. Apple påpeker samtidig at de ikke tilbyr noen harddisker som har støtte for den raskere standarden per dags dato. Oppdateringen finner du her. Nedlastingen er på 3,35 megabyte og krever Mac OS X 10.5.7.

Apple har også lansert en EFI-oppdatering til 20- og 24-tommers iMac fra begynnelsen av 2009 som retter feilen som gjorde at iMac-er med ATI Radeon HD 4850 kunne henge seg eller ikke startet etter hvilemodus i Boot Camp. Nedlastingen finner du her, og den er på 1,7 megabyte og krever Mac OS X 10.5.6 eller senere.

Les om: