Apple henter brikkedesigner fra Samsung

Apple henter brikkedesigner fra Samsung

Skal AMD-veteran hjelpe Apple med å lage egen Mac-prosessor?

Etter 16 år hos Intel-konkurrenten AMD valgte Jim Mergard å forlate selskapet til fordel for Samsung i fjor sommer.

Etter kort tid har imidlertid Mergard igjen byttet arbeidsgiver, denne gangen til Apple, skriver svenske Macworld.

Apple begynte for noen år siden å bygge opp sin kompetanse til å lage egne brikker.

I 2008 kjøpte selskapet PA Semi. PA Semi-teknologien ble senere til kjernen i Apples egenutviklede A4-prosessor. I 2010 kjøpte de Intrinsity, som skal ha hjulpet til å bygge A4-prosessoren.

Ut med Intel?

Ansettelsen av en veteran som Jim Mergard vil utvilsomt bidra til å styrke Apples brikkesatsing. Nøyaktig hva Mergard vil bidra med er uvisst.

Ifølge 9to5Mac skal han ha jobbet med ARM-brikker for servere hos Samsung. Det har blitt spekulert i at Apple vil droppe Intel på sikt i sine Mac-maskiner.

Ifølge Wall Street Journal var Mergard ansvarlig for designen av en AMD-brikke ved kodenavn Brazos, og han skal ha erfaring med både tradisjonelle prosessorer for datamaskiner og kombinerte brikker for mobil bruk, såkalt "system-on-a-chip”, som de som finnes i iOS-enheter.

Apple og Samsung

Apple og Samsung er store konkurrenter, men Samsung er også en viktig leverandør av komponenter for Apple, også når det gjelder prosessorer.

A6-prosessoren som finnes i nye iPhone 5 skal også være produsert av Samsung, selv om det er Apple som har designet den.

Kilde: Wall Street Journal via Macworld Sverige.

Les om: