Apple innfører ny standardlader

Apple innfører ny standardlader

EU har fått med seg Apple og ni andre mobilselskaper på en ny standard for mobilladere.

Europakommisjonen har lagt frem forslag til en ny standard for mobilladere, som benytter micro-usb som standard. EU har fått med seg Apple og ni andre mobilselskaper, deriblant Nokia, Motorola, Samsung og RIM. Sammen representerer disse 90 prosent av det europeiske markedet. Bransjeorganisasjonen Digitaleurope forventer at en felles standard skal være på plass i løpet av 2010.

Hensikten er å begrense søppelberget og overfloden av utrangerte mobilladere som kastes når nye telefoner blir kjøpt. I utgangspunktet gjelder ordningen kun smarttelefoner, men på sikt håpes at dette blir en gjennomgripende standard. Det er en sannsynlighet for at laderen nå vil selges uavhengig av telefonen - noe som allerede gjøres til en viss grad den dag i dag.

Det er uvisst hva dette vil bety for selskap som Apple. Apple tjener gode penger på å lisensiere DockConnector-kontakten til tredjeparts-leverandører. Vil det bli en ny form for Dock-kontakt, en dedikert strømkontakt, eller kanskje bare den enkle veien ut, nemlig en micro-usb adapter?

Uansett må vel forslaget ønskes velkommen - både for miljøets og anvendelighetens skyld. Mon tro om micro-usb vil dukke opp på MacBook-bærbare som et plassbesparende tiltak?

Via Macworld.com.

Les om: