Apple inviterer til pressekonferanse 2. mars

Apple inviterer til pressekonferanse 2. mars

Er det endelig duket for iPad 2, eller får vi se noe helt nytt?

Da er det bare å finne frem spekulometerne. Apple har nå invitert til pressekonferanse neste onsdag, den 2. mars.

Arrangementet, som går av stabelen klokken 19 norsk tid, blir holdt på Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco, et lokale som Apple har brukt ved flere tidligere produktlanseringer, deriblant første iPad.

Invitasjonen fra Apple består av en kalenderside med datoen 2. mars, og øverst i hjørnet på siden kan vi skimte det som ser ut til å være en iPad.

"Kom og se hva 2011 vil bli året for", skriver Apple.

Rykteflom

Ryktene har flydd de siste par dagene om at Apple var straks klare for å lansere iPad 2. All Things Digital-blogger Kara Swisher la her om dagen ut et blogginnlegg hvor hun spådde både tidspunktet for arrangementet og hva som stod på agendaen, og fikk støtte fra både Reuters og New York Times.

Nå har ikke Apple ikke bekreftet at arrangementet vil dreie seg om iPad 2, men det meste tyder på det. Apple bruker vanligvis å lansere nye iPhone-er i juni.

Apple har for øvrig invitert europeisk presse til å overvære neste ukes seanse fra London. Det kan indikere at nestegenerasjons iPad kommer til Europa og Norge tidligere enn sist.

En eventuell levering av det nye produktet vil sannsynligvis være veldig kort tid etter lansering. De siste dagene har det blitt rapportert at lagerbeholdningen av iPad har begynt å minke i flere land, noe som forsterker teorien om at lanseringen av en oppfølger er rett rundt hjørnet. Ifølge flere rapporter startet produksjonen av iPad 2 i begynnelsen av februar.

Hva gjelder nyhetene i iPad 2 sies det at den vil bli tynnere, innebygget kamera for for videosamtaler, raskere prosessor, bedre grafikk og mer minne.

Les flere rykter om iPad 2 på vår ryktebørs

Les om: