Apple kaster Samsung på dør

Apple kaster Samsung på dør

Vil ikke ha med rivalen på utvikling av den nye A7-prosessoren.

Apple og Samsung har lenge vært i strupen på hverandre som konkurrenter i mobil- og nettbrettmarkedet. Nå vil ikke Apple samarbeide med Samsung om A7-prosessoren som blir hjernen i de neste mobile enhetene, som Iphone, Ipad og Android-baserte produkter.

Det er Korea Times som melder dette.

Samsung, som har produsert A6 SOC-prosessorene som brukes blant annet i de nye Ipad-ene, skal ikke være spesielt fornøyde med avgjørelsen at den svært lukrative produksjonskontrakten for levering av neste generasjon-chipsene nå går til Taiwan Semiconductor Manufactoring Company (TSMC).

Det er ikke lenge siden Apple stoppet bruken av Samsung-skjermer i produktene sine, og A7-avgjørelsen kommer dermed ikke som noen stor overraskelse.

De to selskapene har tross alt vært i tottene på hverandre ganske lenge, både på markedsplassen og rettssal på tross av samarbeid som strekker seg langt tilbake i tid.

Ifølge Korea Times håper Samsung på at deres egne mobile produkter skal ta opp hullet som kontraktapet etterlater seg, og opplyser at de kommer til å bruke sine egne Exynos-prosessorer i de neste Galaxy-enhetene.

Exynos er i likhet med A6 og A7-prosessorene ARM-baserte.

Samsung kommer også til å skifte ressursser til produksjon av Nvidia-utviklede grafikkprosessorer for å dempe skaden, selv om de også sannsynligvis blir nødt til å stenge flere produksjonslinjer som følge av A7-tapet, melder Korea Times.

Les om:

Komponenter