Apple-kunder mest fornøyde

Apple-kunder mest fornøyde

En ny undersøkelse fra analyseselskapet Forrester viser at Apple knuser konkurrentene på kundetilfredshet.

I Forrester-undersøkelsen ble mer enn 4 500 amerikanere spurt om deres opplevelser med de fem største datamaskinprodusentene, Apple, Compaq, Dell, Gateway og HP.

Apple oppnådde en sammenlagt kundetilfredshet på 80 prosent, 14 prosentpoeng over den nærmeste konkurrenten, Gateway, som havnet på 66 prosent. Hakk i hæl fulgte HP og Compaq med en kundetilfredshet på henholdsvis 64 og 65 prosent. Dell havnet på bånn med bare 58 prosent.

Undersøkelsen består av tre kategorier: Nyttig, Enkel å bruke og Fornøyelig. Apple dominerte i alle tre kategoriene, og fikk 82 prosent (Nyttig), 86 prosent (Enkel å bruke) og 72 prosent (Fornøyelig).

De fire andre selskapene fikk minst én notering under 60 prosent. Dell kan smykke seg med å være det eneste selskapet som fikk en notering under 50 prosent, med 47 prosent når det kommer til fornøyelighet.

For Apple kunne ikke undersøkelsen kommet på et bedre tidspunkt. Microsoft har nylig kjørt hardt på med en reklamekampanje hvor de mobber Apple. En pc er et mye bedre kjøp enn Mac fordi den koster mindre, mener Microsoft. Men ut fra undersøkelsen kan det altså se ut som om tilfredshet kan kjøpes for penger.

Les om:

Komponenter