Apple kutter i iPad-produksjonen

Apple kutter i iPad-produksjonen

Reduserer bestillingene med 25 prosent for neste kvartal.

Det er analytikere hos JP Morgan som hevder at Apple kutter ordre fra iPad-komponentleverandører med hele 25 prosent det kommende kvartalet, melder Bloomberg.

- Flere leverandører i forsyningskjeden har indikert de to siste ukene at Apple har nedjustert iPad-bestillinger for fjerde kvartal med 25 prosent. Kuttet er det første analytikerne hos JP Morgan noensinne har sett fra Apples side, skriver Bloomberg.

JP Morgans Apple-analytiker Mark Moskowitz har imidlertid ingen planer om å nedjustere spådommene om 10,9 til 12 millioner iPad-leveranser i tredje og fjerde kvartal. Rapporten nevner heller ingenting om hvilke leverandører som er berørt. For leverandørene kan det innebære en nedgang fra 17 millioner produserte enheter i tredje kvartal til 13 millioner enheter i fjerde kvartal.

Årsaken til reduksjonen er ikke nevnt i den opprinnelige rapporten, skriver MacRumors.

iPad 3 i gjære?

Apple solgte 9,25 millioner iPad-er i andre kvartal, og tok igjen etterspørselen først i august, så det spekuleres i at Apple kan ha overvurdert hvor mange nettbrett de kom til å selge. Salgstallene for siste kvartal er foreløpig ikke kjent.

Det har gått spekulasjoner om at iPad 3 skulle lanseres i høst, men flere rapporter har siden hevdet at tredjegenerasjons Apple-nettbrett ikke kommer før i 2012.

Samtidig sliter de fleste nettbrett-produsenter med å ta igjen Apple, som så å si eier markedet. I forrige uke meldte Gartner at iPad vil være dominerende markedsleder frem til 2014, ifølge amerikanske Computerworld.

Nylig lanserte Samsung sin Galaxy Tab 10.1, som forventes å kunne ta opp kampen mot iPad. Apple og Samsung er imidlertid i en heftig strid om patentene hva gjelder selskapenes mobiler og nettbrett, og for øyeblikket har Samsung blitt beordet til å stoppe salget i flere land. Amazon er også ventet å slippe en konkurrent til iPad i løpet av dette kvartalet.

Les om:

Komponenter