Apple kutter støtten for minibærbare?

Apple kutter støtten for minibærbare?

Den kommende oppdateringen av Snow Leopard kan bety slutten for billige hackintosher.

Å bruke en netbook (minibærbar) til en såkalt hackintosh (en vanlig pc med Mac OS X installert) er svært populært. Ifølge Macworld.se har Apple aldri vist noen særlig stor interesse for å stenge ute hackintosh-byggerne, fordi det ikke dreier seg om spesielt mange brukere og fordi det ville koste både tid og penger. Kanskje litt rart ettersom selskapet har brukt mye krefter på å stoppe blant annet jailbreaking på iPhone. Men nå kan denne tiden være forbi.

Ifølge OS X Daily har Apple fjernet støtten for Intels Atom-prosessor i den kommende oppdateringen av Snow Leopard, noe som i praksis betyr at du ikke lenger kan bruke datamaskinen. Rapporten kommer fra en bruker som har testet utviklerbetaen av OS X 10.6.2. Den nåværende versjonen 10.6.1 skal fungere uten problemer.

Hvorvidt den endelige oppdateringen av Snow Leopard vil komme uten støtte for Atom-prosessorene gjenstår å se. Det sies at Mac OS X 10.6.2 vil oppdatere nærmere 150 komponenter i operativsystemet. Oppdateringen er ventet før jul.

Les om:

Komponenter