Apple lanserer iCloud Drive

Apple lanserer iCloud Drive

iCloud blir endelig en Dropbox-konkurrent.

Apple benytter WWDC til å lansere OS X 10.10 Yosemite og iOS 8.

I tillegg videreutvikles bakenforliggende infrastrukturer som iCloud, Apples sky-tjeneste.

iCloud Drive

Da Apple lanserte iCloud, tenkte mange umiddelbart at dette var konkurrent til skylagrins-tjenester som Dropbox. Men den gang ei - iCloud skulle først og fremst vise seg å være en synkroniserings-funksjon for bilder og data mellom iOS og Macer.

Men nå ser det ut til at også Apple får sin egen skytjeneste i form av iCloud Drive. Dette blir en egen mappe i OS X 10.10 Yosemite der du kan synkronisere dokumenter mellom Mac-er, men også se iOS-mapper. Windows-støtte er også implementert.

Mail Drop

I tillegg kommer en funksjonalitet Apple kaller Mail Drop. Dette lar en sende filer på opptil 5 GB i størrelse til andre via e-post. Filene tar veien via Apples sky, slik at mottakeren blir meddelt en nedlastingslenke dersom de sitter på en Windows-klient, eller som et inline-dokument dersom de sitter på en Mac.

AirDrop

Og helt til slutt kan vi nevne at Apples filedelingstjeneste for lokale nettverk, AirDrop, nå også virker mellom Mac og iPhone. Både OS X og iOS har en stund hatt en funksjon kalt AirDrop, men disse har ikke vært gjensidig kompatible og dessuten hatt ulike evner. Dette er det nå slutt på, slik at du enkelt kan sende filer fra en Mac til en iPhone fra ad hoc-nettverk. Dette kan vi like!

Vi antar at prisene følger dagens modell med en gratis inngangs-billett samt oppgraderings-muligheter. I USA begynner iCloud gratis med 5 GB tilgjengelig for bilder, dokumenter og iOS-backup. Dernest kan man abonnere til 1 dollar måneden for 20 GB med plass, eller 4 dollar måneden for 200 GB. Og for de virkelig ambisiøse blir det mulighet for opptil 1 TB med data i skyen.

Vi kommer tilbake med flere OS X 10.10 Yosemite og iOS 8-funksjoner siden.

Komponenter