Apple lanserer nye basestasjoner

Apple lanserer nye basestasjoner

Ny design og tre ganger raskere WiFi med 802.11ac.

Apples World Wide Developer Conference (WWDC) er typisk ikke stedet for ny maskinvare.

Men denne gangen ble det lansert både en helt ny Mac Pro, ny MacBook Air med vesentlig forbedret batterilevetid, og også to helt nye rutere.

De nye basestasjonene følger Apples produktspekter for det øvre segmentet både i navn og ytelse. Det kommer en ny Airport Extreme og en ny TimeCapsule - den siste i to ulike konfigurasjoner.

Nytt i disse utgavene av ruterne er det høyreiste designet. De er hvite og har samme avrundete kvadratiske fortavtrykk vi kjenner fra andre Apple-basestasjoner, men har fått flere antenner. Derav høyden.

Dette skal gi opptil tre ganger raskere trådløst nett sammenlignet med 802.11n-standarden. De nye stasjonene implementerer også den nye 802.11ac-standarden, som gir ytelse opptil 1,3 Gbps, Og den kringkaster på to frekvensbånd samtidig - det vil si både 2,4 og 5 GHz.

Det er nå totalt seks ulike antenner - tre for hver av de to nevnte frekvensene. Derfor altså denne vertikaliteten - men frykt ikke. Den tar samme plass på bordet som Apples minste Airport Express-ruter. Total høyde er i underkant av 17 centimeter.

Andre funksjoner som støtte for trådløs utskrift og disk-deling er som før, og også eksisterende kunder vil oppdage at Apple har oppdatert Airport Utility-programvaren for de nye stasjonene.

Nye Airport Extreme koster 1590 kroner, mens TimeCapsule koster 2290 eller 3090 kroner for 2 eller 3TB, henholdsvis.

Du kan lese mer om Airport Extreme og TimeCapsule her og her , respektive.

Komponenter