Apple-lansering 1. september

Apple-lansering 1. september

Høstens store Apple-lansering er rett rundt hjørnet. Får vi nye iPod-er og en overraskelse?

Apple bekrefter årets iPod-begivenhet onsdag om en uke, onsdag 1. september klokken 19 norsk tid.

Les også: Ny Apple TV vil endre alt

På sedvanlig vis holder Apple et eget arrangement på høsten for å introdusere nye iPod-modeller. Timingen er avgjørende, og er sammenfallende med skolestart, men også salgsstart for julehandelen.

En iPod-lansering i september har vært et fast inventar i Apple-kalenderen i mange år. Også invitasjonen gir en antydning om tematikken. Årets invitasjon er ikke noe unntak. Avbildet er en gitar med hullet i resonanskassen utformet som Apple-logoen.

iPod, iPad, Apple TV

Men spekulasjoner i senere tid gir oss håp om en overraskelse eller to. Ifølge Fortune ryktes det om en relansering av en iOS-basert Apple TV under navnet iTV. Det har også vært snakk om leie av tv-serier til 99 cent stykket, cirka 6 kroner. Dette vil i såfall ikke gjelde norske iTunes-brukere, da kjøp og leie av filmer og tv-serier dessverre ikke er tilgjengelig her til lands.

En annen mulighet er en nettbasert versjon av iTunes, skriver Fortune. Det har i månedsvis gått rykter om at Apple går med planer om å starte en Spotify-konkurrent. I desember i fjor kjøpte selskapet opp musikktjenesten Lala, og fortsatt vet ingen hvorfor.

Når det gjelder nye iPod-spillere, spekuleres det i at iPod touch vil komme med en høyoppløselig Retina-skjerm og to kameraer - akkurat som iPhone 4. Det har dessuten vært snakk om en mindre iPad.

Alle svarene finner du på Macworld.no om en uke.

Les om:

Komponenter