Apple med 36 ville nye patenter

Apple med 36 ville nye patenter

Nye teknologier kan gi hint om fremtidens Apple-produkter.

Apple har den siste tiden fått 36 nye patenter på en rekke ulike teknologier. Patentene dekker teknologier som avstands-måling og avansert teknologi som skal få skjermene til å endre overflate ved berøring, samt en 3D-versjon av OSX. Det skriver Computerworld Danmark.

Apple har også fått patent på en ny metode for å synkronisere og videredistribuere data til flere enheter uten først å åpne dem.

Ny berøringsskjerm

En av patentene dreier seg om ny teknologi som skal gjøre det mulig å kjenne detaljer på berøringsskjermen med fingertuppene. Dette skal etter hvert utvikles til et virtuelt tastatur. Flere andre selskaper jobber også med lignende løsninger.

Apples løsning er basert på ideen om å sende en ørliten elektrisk stimulans mot fingrene. Dette skal gi en følelse av fysisk kontakt.

Sjokksensor

Apple har også fått patent på en ny sensor som kan måle hvor hardt en datamaskin, smarttelefon eller nettbrett har truffet en flate. Planen skal være å integrere en slik sensor inn i fremtidige enheter.

Med denne sensoren vil Apple ha bedre muligheter for å avsløre om en datamaskin har blitt kastet hardt i gulvet med vilje eller ikke.

Listen over Apples patenter er lang, men noen av de andre som er nye er automatisk bildebeskjæring, bevegelsesstyrt behandling av video, nytt tastatur med flere kontrollmuligheter, nye alternativer for håndtering av lyd, og en ny hukommelsesstyring.

Les om: