Apple med erstatning for trøblete iMac-er

Apple med erstatning for trøblete iMac-er

Snart slutt på skjermproblemene for 27-tommer iMac?

Vi har flere ganger skrevet om barnesykdommene til Apples nye 27-tommer iMac.

Sprekker, flimring og gul skjerm er noe av det etter hvert ganske mange brukere på Apples diskusjonsforum har rapportert om siden maskinen ble lansert i oktober i fjor.

Apple har sluppet to firmwareoppdateringer for å fikse feilene, hvorav den siste kom denne uken. Ifølge Macworlds internasjonale nyhetstjeneste ser det ut til at skjermproblemene nå er i ferd med å forsvinne - ukas oppdatering som skulle fikse flimringen ser ut til å ha funket.

Når det gjelder iMac-eiere som har fått maskiner med gule skjermer rapporteres det at det for øyeblikket er mangel på reservedeler og at det kan ta en stund før det defekte skjermpanelet kan byttes ut.

Test:

iMac 27-tommer Core i5

Pengene tilbake pluss litt til

I USA og Storbritannia har Apple derfor valgt å tilby misfornøyde kunder pengene tilbake pluss ytterligere 15 prosent av kjøpesummen i erstatning, melder Gizmodo.

Hvorvidt det er noen norske kunder som er rammet og om disse har fått et lignende tilbud er ikke kjent. I Norge er leveringstiden på 27-tommer iMac i skrivende stund på tre uker.

Apple har ikke offentlig innrømmet at det er problemer med de nye 27-tommermodellene. Selskapet har tidligere uttalt at den lange leveringstiden skyldes enorm etterspørsel - noe det også har vært.

Les mer:

Nye iMac-er er bestselgere

Les om:

Komponenter