Apple med super-blåtann overalt?

Apple med super-blåtann overalt?

Pønsker på bruk av AirPlay med Bluetooth 4.0.

Noe er i gjære. Får AirPlay utvidet støtte for Bluetooth 4.0?

AirPlay

Apples egen protokoll for trådløs strømming over wlan er kalt AirPlay, og benyttes i hovedsak til trådløs avspilling av musikk og media samt til speiling av iPad-skjerm mot en Apple TV.

AirPlay inneholder allerede en begrenset støtte for Bluetooth AD2P idet det åpnes for strømming av musikk fra for eksempel en iPhone til eksterne enheter som for eksempel en Jawbone Jambox høyttaler.

Men tidligere i år ble Apple fullverdig medlem av Bluetooth Special Interest Group, og kan dermed i stor grad legge føringer for utviklingen av radioteknologien fremover.

Ryktene vil ha det til at Apple nylig har avholdt en konferanse for 2000 medlemmer av deres MFI-program (Made For iPhone/iPad/iPod). Dette er produsenter av tredjeparts-maskinvare som er spesielt tilrettelagt for å fungere smertefritt mot Apples produkter.

Bluetooth 4.0

I denne konferansen ble det lagt spesiell fokus på implementering av nye brikkesett med støtte for Bluetooth 4.0-protokollen og såkalte Bluetooth Smart Ready-enheter.

Bluetooth 4.0 er innebygget i den siste iPhone 4S-modellen (ikke det at man gjorde et stort poeng ut av det), og standarden åpner for ekstremt rask etablering av trådløse forbindelser mellom enheter. Og planen er å utvide AirPlay slik at trådløse forbindelser kan etableres over ren radio - det vil altså si uten wlan-nett.

Bluetooth 4.0-nett vil være ekstremt strømgjerrige. Det lover godt med tanke på små, håndholdte enheter - også telefoner. I tillegg kan ha de forbindelser i distanser opp mot 50 meter. Og så etableres de lynraskt på bare 6 millisekunder. Alle som har prøvd å parre en iPhone med et Bluetooth-headset vet at dette kan ta tid - ofte flere sekunder.

Bluetooth overalt?

Dette åpner for en rekke interessante muilgheter. Vil en iPhone 4S kunne brukes som mikrofon for å la Siri styre de kommende Apple TV 3-boksene? Vil iOS-spill kunne kjøres på en Apple TV 3 med en ny iPod touch som rask kontroller?

Vil det komme mange flere eksterne Bluetooth-enheter som tastaturer, høyttalere og annet utstyr som i dag er avhengig av fysisk forbindelse for eksempel via Dock-tilkoblingen? Vil en iPhone kunne strømme musikk trådløst til bilstereoen og samtidig fungere som håndfri-anlegg? Kan to nye iPod touch-er kobles sammen i et kjapt ad hoc-nettverk for spilling?

Via 9to5Mac

Les om:

Komponenter