Apple oppdaterer AirPort

Apple oppdaterer AirPort

Nyheter for distribuert gjestenett og WPS.

Apple har sluppet versjon 6.2 av AirPort Utility-programvaren.

Programmet brukes til å kontrollere oppsettet av trådløse nettverk på Apple-maskinvare.

Apples AirPort Utility er et verktøy som følger med alle versjoner av Mac-operativsystemet OS X. Programmet lar deg sette opp trådløse nettverk ved bruk av rutere og basestasjoner fra Apple, inkludert backupløsningen TimeCapsule.

Utvidet gjestenett

Når Apple nå oppdaterer programmet vil versjon 6.2, har det kommet til nye funksjoner som muligheten for å utvide gjestenett dersom du har flere AirPort-rutere. Gjestenett har man kunnet sette opp lenge, og er en fin mulighet til å la slekt og venner koble deg til et trådløsnett hjemme hos deg uten at de trenger passord.

Fra før av har man hatt muligheten til å utvide sitt eget trådløsnett ved bruk av flere basestasjoner. Dette er aktuelt for eksempel dersom man ønsker å distribuere signalene gjennom et helt hus, fra loft til kjeller, og der signalstyrken fra en enkel basestasjon ikke er tilstrekkelig.

Apples små AirPort Express-rutere er velegnet til dette formålet - de lar deg i tillegg også koble til høyttalere for strømming av musikk via AirPlay.

WPS

En annen nyhet er støtte for trådløse skrivere med WPS. WPS er en forkortelse for Wi-Fi Protected Setup, og intensjonen er å beskytte enheter som skrivere med en PIN-kode slik at ikke disse lokalnettene står åpne for hvem som helst. Spesielt aktuelt i tettere byer der det ikke er langt til naboen. WPS-oppsettet aktiveres fra en nedtrekksmeny i AirPort Utility.

Firmware og iOS-apper

Ikke bare Mac-programvaren er oppdatert: Også iOS-appen for å sette opp nettverk er oppdatert med samme funksjonalitet. I tillegg har Apple sluppet firmwareoppgraderinger for nyere rutere og basestasjoner med tanke på disse funksjonene.

Firmwaren laster du ned via AirPort Utility, som vil vise et rød meldingsikon ved siden av ruter-symbolet.

iOS-appen kan du laste ned gratis fra iTunes App Store her .

AirPort Utility for OS X laster du ned ved først å velge Programvareoppdatering... fra Eple-menyen.

Via Apple.

Les om: