Apple oppdaterer iWork-apper

Apple oppdaterer iWork-apper

Pages, Keynote og Numbers i nye versjoner for både iOS og Mac.

Tirsdag kveld oppdaterte Apple alle apper av iWork både for iOS og Mac.

Alle iOS-appene er oppdatert til versjon 1.7 og en av de viktigste nyhetene er forbedret kompatibilitet med både iWork for Mac og Microsofts Office-programmer.

På Mac er iWork oppdatert til versjon 9.3 med støtte for de nye funksjonene introdusert i iWork for iOS.

Pages

Pages, som er tekstbehandlings-programmet i iWork, har fått en rekke nye funksjoner som skal gjøre at appen fungerer mer sømløst med Microsoft Word og Pages for Mac.

Oppdateringen introduserer Sporing av endringer-funksjonen til iOS, som naturligvis gjør at du kan spore endringer i et dokument du jobber med. Denne har tidligere kun vært tilgjengelig i Mac-versjonen av programmet.

Sporing av endringer-funksjonen har også mulighet for å godta og avslå endringer, og du kan importere et Pages- eller Word-dokument som har sporingsfunksjonen aktivert og fortsette å spore disse endringene på iOS. Endringene vil bevares ved eksportering av et dokument fra din iOS-enhet til Pages eller Word senere.

Blant andre nyheter i Pages finner vi muligheten til å legge til skygger på figurer samt låse og låse opp objekter. Utregninger i tabeller vil også bevares ved importerting fra og eksportering til Pages for Mac.

Keynote

Keynote for iOS' nye funksjoner byr på en smidigere overgang mellom å lage en presentasjon på iOS-appen og enten Microsoft PowerPoint eller Keynote for Mac.

Du kan nå lage lysbilder på iOS-enheter som du kan eksportere i rett størrelse for PowerPoint og Keynote for Mac. I tillegg kan lysbilder som lages via PowerPoint eller Keynote for Mac importeres til din iOS-enhet i riktig størrelse. Du kan også importere og eksportere presentasjonstemaer fra en iOS-enhet til din Mac, sammen med masterlysbilder og forhåndsinnstillinger til det temaet.

Du kan spille av alle Keynote-hendelsesbygg (som flytting, rotering, skalering og opasitet), og legge til nye lysbildeoverganger. Et annet tillegg er nye utskriftslayouter som inneholder muligheten til å skrive ut med presentatørnotater, med bygg og uten bakgrunner.

Som Pages kommer nye Keynote også med muligheten til å legge til skygger på figurer samt låse og låse opp objekter. Beregninger i tabeller vil også bevares ved importering fra og eksportering til Keynote for Mac.

Numbers

Dersom du bruker Numbers for iOS kan du nå vise og skjule rader og kolonner, bevare rik tekst i tabeller ved importering og eksportering av regneark, legge til skygger på figurer samt låse og låse opp objekter. Du kan også importere Numbers for Mac-regneark med filtre, og slå filtre av og på.

Disse nye funksjonene gjør det enklere å gå fra og til mellom din Mac og iOS-enhet når du jobber på et regneark i Microsoft Excel eller Numbers for Mac.

Tilgjengelig nå

Pages, Keynote og Numbers for iOS er tilgjengelig i App Store for 70 kroner stykket. Alle er tilpasset iPhone 5. Versjon 1.7 er en gratis oppdatering dersom du allerede eier en av disse appene. De krever iOS 5.1 eller senere og er kompatible med iPad, iPhone 3GS eller nyere samt tredjegenerasjons iPod touch eller nyere.

iWork 9.3 er anbefalt for brukere av iWork 9.0 eller senere og krever OS X 10.7.4. Den er tilgjengelig via Mac App Store, Programvareoppadtering eller en separat installasjonsfil på Apples nedlastingssider.