Apple oppdaterer lavpris-Ipad

Apple oppdaterer lavpris-Ipad

Nå er også Apples rimeligste Ipad utstyrt med Retina-skjerm.

Apple har nå sluttet å levere iPad 2 som den billigste iPad-modellen. Til samme pris får man i stedet 4-generasjons iPad.

Retina-skjerm

De viktigste forskjellene er raskere prosessor og mye bedre skjerm. I tillegg kan iPad 4 anvende en del nyere iPad-funksjoner som gode, gamle iPad 2 ikke greide å håndtere, for eksempel AirDrop for enkel deling av data ved hjelp av «peer-to-peer»-teknologi, videodeling, talesystemet Siri og enkelte andre funksjoner.

Les også: Slik fungerer AirDrop

2990 kroner er prisen som iPad 4 nå tilbys for hos Apple Store. Nettbrettet kommer med 16 gigabyte lagringsminne, og det er ikke mulig å få kjøpt denne iPad-modellen med mer lagringsplass. Ikke mindre heller, for den saks skyld.

Vil man ha modellen med plass for SIM-kort til bruk i mobilt bredbånd, er prisen 3990 kroner.

Etter denne endringen i Apples produktspekter er det kun én iPad-modell igjen uten Retina-skjer. Det gjelder rimeligste iPad mini, som koster fra 2390 kroner, 900 kroner rimeligere enn rimeligste iPad mini med Retina-skjerm.

Utdatert

Det er vel rimelig å si at iPad 2 er blitt noe foreldet, selv om nettbrettet har fungert greit som en noe rimeligere inngangsbillett til iPad-verdenen. iPad 2 kom på markedet for tre år siden, i 2011.

Etterfølgeren som «billigmodell», iPad 4, så dagens lys på slutten av 2012. Fjerdegenerasjonsmodellen har en mye raskere A6X-prosessor, fem-megapikslers kamera, FaceTime-kamera med hd-oppløsning, støtte for 4G/LTE og Bluetooth 4 samt altså høyoppløselig Retina-skjerm. I det hele tatt en mye mer moderne konfigurasjon enn modellen den erstatter. Formfaktoren er imidlertid den samme som iPad 2 og ikke som hos den mye slankere iPad Air.

Med iPad 4 som intromodell er det heller ikke igjen noen iPad-er med den gamle 30-pinners dokk-kontakten – nå er det Lightning-kontakten som gjelder over hele linjen.

Skiftet fra iPad 2 til iPad 4 som intromodell vil trolig bety at Apple tjener litt mindre penger, ettersom iPad 4 trolig er en del dyrere å produsere, påpeker Macworld USA i en kommentar til endringen.

På den andre siden er det liten tvil om at brukeropplevelsen vil være mye bedre med iPad 4.

Billigere iPhone 5c

I utvalgte markeder har Apple nå også lansert en 8 GB-versjon av iPhone 5c. Landene som omfattes, er Storbritannia, Frankrike og Tyskland samt Australia og Kina.

En iPhone med så lite lagringsplass har begrenset funksjonalitet for mange brukere, fastslår Macworld USA , som også påpeker at prisforskjellen mellom dagens 16 GB-modell av iPhone 5s og 8 GB-modellen, ser ut til å være liten, bare 8-9 prosent.

Les om:

Komponenter