Apple oppdaterer Remote-app

Apple oppdaterer Remote-app

Endelig støtte for iTunes 11.1 og iOS 7.

Apple har endelig oppdatert musikkfjernstyrings-appen for iOS.

Apple benyttet iOS 7-lanseringen til et omfattende oppussings-arbeid med hele iPhone- og iPad-overflaten. Antakelig er hver eneste piksel i iOS overhalt - men det gjelder ikke nødvendigvis alle Apples egne apper for nedlasting.

iWork og iLife for iOS er riktignok nettopp shinet opp, men dette var nok et mer prioritert prosjekt. Noen apper henger fremdeles etter, nevneverdig iBook-appen med den påfallende treverks-teksturen. Og så Remote-appen, da. Inntil nå.

Remote for iOS er enkel, men utrolig nyttig dersom du bruker en mobil Apple-enhet til å fjernstyre et delt musikk- og filmbibliotek på en Mac eller en Apple TV. Perfekt for en mediestasjon, med andre ord.

Det typiske scenariet for mange er en Mac mini eller en Apple TV koblet til et musikkanlegg og/eller en flatskjerm. Minien har stor harddisk for plenty med lyd og bilde, enten tv-show, film eller også fotografiene dine. Alt dette kan sendes som lyd til et musikkanlegg eller trådløst til en AirPort-stasjon som er koblet til et stereo-anlegg et annet sted.

Og det samme gjelder for bilder og film dersom du kjører en HDMI-kabel fra den sølv-skinnende minien til en tv eller projektor. Og det hele fungerer til og med via AirPlay-skjermdeling. Det beste av alt er at det er superenkelt å sette opp - alle som har slitt med liknende oppsett på ulike platformer vet at dette har ulike sider.

Vidunderlige nye verden, spesielt kombinert med alt du har tilgang til fra iTunes. Så da venter vi bare på at iTunes Music Match og iTunes Radio kommer til Norge...

Når Apple nå (endelig, vil nok mange si) har oppdatert Remote-appen til versjon 4, innebærer det støtte for nyeste versjon av iTunes 11.1 man gjerne har på Mac-en i tillegg til et flunkende nytt, flatt og flott brukergrensesnitt med iOS7-utseende.

Ingen ny funksjonalitet har i prinsippet kommet til, men appen er nå altså på høyden med resten av iOS hva utseendet angår.

Du kan lese mer om Apple Remote her . Last ned appen gratis fra iTunes AppStore her . Krever iOS 7.

Les om:

Komponenter