Apple og Rupert Murdoch sammen om iPad-avis

Apple og Rupert Murdoch sammen om iPad-avis

Om et par uker lanseres iOS 4.3 med store nyheter hva gjelder iPhone- og iPad-abonnementer, ifølge nye rykter.

Apples nye iOS 4.2 er ikke mer enn noen dager gammel, og allerede er spekulasjonene om en oppfølger i gang.

Ryktene sier at versjon 4.3 kommer allerede om noen uker, med en ny abonnementsløsning som den største og viktigste nyheten.

Samtidig sies det at Rupert Murdoch og News Corp er i ferd med å lansere en iPad-avis kalt «Daily».

1 dollar i uka

Avisen skal være utviklet i samarbeid med Apple, og fordi man slipper kostnader for trykk og distribusjon, er prisene presset svært lavt ned. Ifølge britiske The Guardian kommer abonnementsprisen til å ligge på 99 cent i uka, under en krone om dagen.

Rupert Murdoch skal ha bekreftet planene overfor Fox Business.

Men for å få til dette trenger man en skikkelig betalingsløsning. Det er altså denne biten Apple har hjulpet News Corp med, ifølge spekulasjonene som nå svirrer på nettet.

Abonner via iTunes-kontoen

Den vanligvis velinformerte Daring Fireball-bloggeren John Gruber hevder nå at «Daily» kommer til å bli presentert på et Apple-event om cirka to uker, sammen en ny løsning for å håndtere digitale abonnementer.

Per dags dato er det ikke mulig å betale for abonnementer med sin iTunes-konto - kunder må betale for hvert tidsskrift separat. Dette er ikke optimalt for publikasjoner som utgis på daglig basis. Med den nye abonnementsløsningen vil utviklere og utgivere kunne ta betalt for daglige, ukentlige, månedlige eller årlige oppdateringer og utgaver av sine applikasjoner.

MacStories skriver at Apples nye datasenter i North Carolina kan være involvert i de nye abonnementsplanene. Ifølge nettstedet kan det dreie seg on en stor utvidelse av alle tjenester; iTunes, MobileMe, aktiveringer, butikker og andre nettbaserte tjenester som lanseres i fremtiden. Apple har selv bekreftet at datasenteret skal være klart til bruk innen årsslutt.

Det kommende Apple-arrangementet sies å gå av stabelen den 9. desember.

Komponenter