Apple saksøker Samsung: - Dere kopierer oss!

Apple saksøker Samsung: - Dere kopierer oss!

Apple anklager Samsung for å ha kopiert iPad og iPhone i flere produkter, spesielt med nettbrettet Galaxy Tab.

Apple leverte sist fredag inn et søksmål mot Samsung der selskapet hevder at Samsung har brukt patentrettighetene på en rekke av Apples produkter.

Ifølge Apple har Samsung kopiert iPad og iPhone med selskapets nettbrett Galaxy Tab og mobiltelefoner i Galaxy-serien.

Både utseendet, produktdesign, innpakning og brukergrensesnitt skal være kopiert fra flere av Apples produkter, ifølge søksmålet.

- I stedet for å satse på en egen uavhengig produktutvikling, har Samsung valgt å kopiere Apples innovative teknologi, unike grensesnitt og produktdesign. Det strider i mot Apples verdifulle åndsverk, skriver Apple i søksmålet.

LES OGSÅ:

Saksøker Amazon for App Store

Nettbrett-utfordrer

Søksmålet består av ti punkter som omhandler patentbrudd, to punkter om varemerkebrudd og to brudd hva gjelder vareinnpakning. Dessuten beskylder Apple Samsung for å drive med uetisk forretningspraksis.

Ved utgangen av fjoråret var Samsung det første store forbrukerelektronikkselskapet som lanserte et nettbrett som konkurrerer med Apples iPad. Samsung er også en av verdens største mobilprodusenter, spesielt med operativsystemet Android.

Hverken Samsung eller Apple har kommentert søksmålet som er rettet mot Samsung Electronics, Samsung America og Samsung Telecommunications Amerika, skriver Macworlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

Milliardbestilling fra erkerivalen

- Gjennomført kopiering

Anklagene i søksmålet retter seg mot flere av Samsungs mobiltelefoner, men aller sterkest kritikk får Samsung for sin Galaxy Tab-serie.

- Kopieringen av Samsungs Galaxy-produkter er så gjennomførte at produktene ser ut som de kommer fra Apple. Samme rektangulære form med runde hjørner og sølvkanter, skriver Apple i søksmålet.

Ifølge Apple har selskapet ved flere anledninger klaget direkte til Samsung, men Samsung har ifølge Apple bare fortsatt med sine patentbrudd. Apple mener derfor at søksmål er eneste utvei.

Ironisk nok er Samsung er en av Apples viktigste underleverandører, og forsyner selskapet med komponenter som blant annet skjermer, prosessorer og minnebrikker til både iPhone og iPad. Hvordan søksmålet vil påvirke dette samarbeidet gjenstår å se.

Hva mener dere? Har Samsung kopiert Apple, eller er Apple bare bekymret for konkurranse?

Les om: