Apple saksøkes for to milliarder

Apple saksøkes for to milliarder

En funksjon i iPhone gjør at Apple og AT&T nå saksøkes for to milliarder kroner.

Det amerikanske firmaet Klausner Technologies har tatt ut søksmål mot Apple for å ha lagt inn funksjonen Visual Voicemail i Iphone.

New York-firmaet Klausner Technologies hevder å ha patent på teknikken som er innbakt i Visual Voicemail. Nå krever firmaet en erstatning på 360 millioner dollar (cirka to milliarder kroner) fra Apple og teleoperatøren AT&T.

Klausner har også tatt ut søksmål på samme grunnlag mot Skype/eBay, Comcast og Cablevision. Fra disse selskapene krever Klausner Technologies en erstatning på 300 millioner dollar (vel 1,6 milliarder kroner).

LES OGSÅ: Iphone med 3G i 2008

Visual Voicemail er en funksjon som gjør at man kan hente opp en liste over telefonsvarbeskjeder man har mottatt og deretter velge hvilken av beskjedene man ønsker å høre på.

I motsetning til hva som er tilfelle for en del andre søksmål som har fulgt i kjølvannet av Apples Iphone-lansering, er det en viss fare for at Apple kan komme til å tape dette søksmålet, melder MacWorld Sverige. De opprinnelige patentrettighetene gjelder riktignok for telefonsvarere og ikke mobiltelefoner, men det skal være av mindre betydning i denne sammenhengen, heter det.

Ifølge Appleinsider er søksmålet tatt ut ved en føderal domstol i Texas.

LES OGSÅ: Iphone-gift truer Apple

Klausner Technologies skal ha lykkes med et tilsvarende søksmål tidligere mot Time Warners AOL etter at selskapet lanserte AOL Voicemail. AOL betaler nå lisensavgift til Klausner Technologies for denne funksjonen.

Les om: