Apple sensurerer Android

Apple sensurerer Android

Alt snakk om Googles mobiloperativsystem er bannlyst fra App Store.

Apple er kjent for å styre hva som slipper inn på App Store med jernhånd.

De sjekker selvsagt for upassende innhold, som for eksempel rasistiske utsagn, erotiske bilder, eller rett og slett dårlig programmering.

Noen ganger er imidlertid sensuren i det strengeste laget. Det fikk utvikleren av programmet Flash of Genius nylig erfare.

Flash of Genius er et program for å lære ordbok-ord på en enkel måte. iPhone-programmet er også laget i en versjon til Android, og programmet nådde finalen i konkurransen Android Developer Challenge.

Utvikleren kom til å nevne dette i en ny beskrivelse av programmet på App Store, til Apples store misnøye.

Utvikleren likevel fornøyd

Etter at Apple hadde gjennomgått programmet fikk utvikleren beskjed om å fjerne den delen av beskrivelsen som nevnte Android.

Apple mente det ikke var passende. Utvikleren gjorde som Apple bad om, ettersom utvikleren ikke var interessert i å få programmet sitt utestengt.

- Vi er ikke sint på Apple. Det hadde vært fint å få nevne topp 10-plasseringen i Android Developer Challenge, men Flash of Genius solgte bra før konkurransen og fortsetter å selge bra nå i ettertid. Apples synspunkt er fornuftig, og jeg skjønner ikke utviklere som klager på dem. Jeg ville ikke laget noe programvare om det ikke var for at Apple har inspirert meg med iPhone, og nå iPad. Jeg ville ikke hatt en plattform å selge det på heller, forklarer utvikleren i et blogginnlegg.

- Toskete av Apple

Det har etter hvert blitt ganske klart at Google er Apples nye fiende. Steve Jobs gikk nylig hardt ut mot Googles nye mobiltelefon-lansering og Apple har den siste tiden vært svært strenge i godkjenningen av Google-programmer på App Store.

Blant annet ble ip-telefoni-programmet Google Voice utestengt fordi det "dupliserte iPhonens kjernefunksjoner". Saken har vært under etterforskning hos det amerikanske konkurransetilsynet. Denne siste Android-utestengelsen har vakt sterke reaksjoner blant folk.

- Å ta sensuren og kontrollen på App Store til dette nesten komiske nivået er ingenting annet enn toskete, skriver en journalist i amerikanske PC World.