Apple-sjef bedrageri-siktet

Apple-sjef bedrageri-siktet

En direktør hos Apple er arrestert, siktet for bedrageri.

Apple-direktøren ble arrestert på fredag i forrige uke etter mistanke om million-svindel – i dollar.

Direktør Paul Shin Devine (37) er en av de ansvarlige for Apples forhandlinger med produsenter av komponenter og tilbehør verden over. Han skal ha tatt imot mer enn én million dollar i bestikkelser fra navngitte produsenter i Kina, Singapore og Sør-Korea.

Lekket hemmelig info

Ifølge siktelsen har Apple-direktøren lekket hemmelig Apple-informasjon som i sin tur har gitt disse firmaene store fordeler i forhandlingene om produksjon av komponenter og tilbehør for Apple.

LES OGSÅ: Alt om iPod

I søksmålet som Apple har tatt ut mot direktøren, fremgår det at Apple har funnet kompromitterende e-postmeldinger på den bærbare pc-en til Paul Shin Devine.

E-postmeldingene er korrespondanse mellom den siktede og de navngitte selskapene. Her har Apple funnet både konfidensiell informasjon om selskapet og spor etter finansielle transaksjoner.

Ifølge Wall Street Journal risikerer den avslørte Apple-direktøren nå både offentlig straffeforfølgelse og sivilt søksmål fra Apple, melder amerikanske PC World .

For dårlig overvåkning?

PC World mener at saken avslører hvor vanskelig det er for bedrifter å sikre seg mot utro medarbeidere. Apple fortjener ros for å ha avslørt den påståtte svindelen, men burde også ha kunnet forhindre den ved å sette i verk strengere overvåkning av kommunikasjon der medarbeidere har tilgang til sensitive data, skriver PC World. Slik overvåking er i dag mulig uten at firmaene opptrer som Big Brother og spionerer på alt som medarbeiderne foretar seg, hevder PC World.

Nyhetsmeldingene om saken forteller at Apple-direktøren prøvde å skjule bestikkelsene via forskjellige konti som tilhørte ham selv og hans kone.

LES OGSÅ:

Safari-hull rapper kontaktinfoen din

Paul Shin Devine har arbeidet hos Apple i fem år og var ansvarlig for Apples globale aktiviteter når det gjelder produksjonen av iPod-musikkspillerne, ifølge Devines egne opplysninger på det sosiale bedriftsnettverket LinkedIn.

Tre av de seks firmaene som angivelig er involvert i bestikkelsene, har så langt nektet å kommentere saken, melder California-avisen San Jose Mercury News .

Les om:

Komponenter