- Apple slipper to iPad-er i år

- Apple slipper to iPad-er i år

Glem iPad 2, nå er det 3-ern som gjelder!

Apple har ikke en gang annonsert iPad 2, og allerede er de første ryktene om en oppfølger i gang.

Det var den anerkjente Daring Fireball-bloggeren John Gruber som i går satte Apple-hoder i spinn da han skrev iPad 3 kommer til høsten. Hvorfor det? Bare en følelse jeg har, sier John Gruber.

- Magefølelsen min sier meg at Apple kommer til å slippe en iPad i september, på samme tid som Apple normalt slipper nye iPod-modeller. Men Apple kommer ikke til å vente ett og et halvt år med å slippe en ny iPad-modell fra den første modellen ble lansert, skriver Gruber i et blogginlegg.

Gruber tror at Apple kommer til å slippe iPad 2 i løpet av våren, og deretter iPad 3 i september. Han tror også at iPad 3 kommer til å bli en toppmodell med Retina-skjerm og høyere spesifikasjoner enn iPad 2, skriver Macworld Sverige.

Uttalelsene kom etter gårsdagens storlansering fra HP, hvor de blant annet viste frem iPad-konkurrenten TouchPad, som kommer til sommeren.

- Vi gjetter ikke

Grubers uttalelser fikk ytterligere bein å gå på da nettstedet TechCrunch i går meldte at anomyme kilder påstår at Apple forbereder en stor overraskelse til høsten som handler om iPad.

- Vi har ikke noe mer informasjon rundt det, men det vi vet er at Apple planlegger å slippe en iPad-modell i løpet av de nærmeste ukene og deretter slippe enda en modell til høsten, skriver TechCrunch.

- Og dette gjetter vi ikke. Dette er Apples planer akkurat nå. Det kan alltids endre seg, men det er i hvert fall planene.

Senest i går rapporterte Wall Street Journal at Apple har begynt produksjonen av iPad 2.

Nestegenerasjonsmodellen er ikke bekreftet av Apple, men det er forventet at den slippes innen april. Selskapet kommer nok til å vente med å annonsere produktet til nærmere lansering enn i fjør for å ikke drepe salget av den første modellen.

iPad 2 ventes å være tynnere og lettere, ha en raskere prosessor, bedre grafikk og mer minne, samt et kamera for videosamtaler.

Les om: