- Apple, slutt med Mac

- Apple, slutt med Mac

Apple bør selge Macintoshen til Dell, mener analyseselskapet Gartner.

"Apple bør utnytte sitt nære samarbeid med Intel og slå seg sammen med Dell" skriver Gartner i en omfattende rapport kalt "Apple Should License the Mac to Dell".

Med de riktige partnerne, distribusjonskanalene og mer overkommelig pris kunne datamaskiner med Mac OS hatt en markedsandel på 20 prosent, hevder Gartner, som tror Macintoshen ville hatt en gunstig framtid dersom Apple inngikk en lisensavtale med Dell.

Ifølge analyseselskapet bør Apple altså slutte å produsere datamaskiner, og heller satse fullt og helt på sitt operativsystem og andre produkter, som Ipoden.

At budskapet klinger godt hos Apple-sjef er tvilsomt. Gårsdagens Apple-resultat viste en solid vekst i salget av Mac, også til dem som kjøper datamaskin for første gang. Derimot kunne dette kanskje vært attraktivt for Dell, som det siste året har hatt en elendig salgsvekst ?

Prispress kommer

Gartner er imidlertid bastante i sin analyse.

"Vi forstår at et slikt trekk ville forundre og sjokkere mange. Vi er også klar over at Steve Jobs sa opp tidligere lisensavtaler da ha tok over igjen hos Apple og at han passer omhyggelig på merkevaren Apple". Men, skriver Gartner, "Apple kommer ikke til å greie å vokse nok på egen hånd, på grunn av økt prispress".

Ifølge tall fra IDC og Gartner som ble lagt fram i går , har Apple nå en andel på rundt 4 prosent av markedet for personlige datamaskiner.

Les om:

Komponenter