Apple spiller Sharp ut mot Samsung

Apple spiller Sharp ut mot Samsung

Flytter produksjonen av skjermer for iPhone og iPad.

Som en følge av patentkrigen mellom Apple og Samsung sies det at Apple er i ferd med å flytte produksjonen av skjermer til Sharp, skriver avisen Bloomberg .

Opplysningene er ifølge Macworld Sverige basert på informasjon fra analyseselskapet Jeffries & Co, som har besøkt Japan og snakket med flere produsenter i landet.

- Det er en stor avtale for Sharp, som nylig har investert store penger på å oppgradere og utvide sine fabrikker. Det gir også Apple en samarbeidspartner som tilbyr større produksjonskontroll og lavere priser, sier Peter Misek på Jeffries & Co til Bloomberg.

Macworld Norge finner dette rimelig å tro, på grunn av de egenskapene den nye Apple-sjefen Tim Cook er kjent for - en dyktig organisator som er spesielt flink med logistikk og kostnadskontroll.

Apple-tv også på vei

Ifølge Misek ser Sharp også ut til å bli produsent av Apples forventede smart-tv. Analytikeren hevder Apple og Sharp kommer til å produsere en tv med modifisert TFT-skjerm som vil bli lansert under navnet «iTV» i februar.

Ryktene om Apples smart-tv har dessuten rystet de store tv-produsentene, som sies å være desperate etter å finne ut mer om den angivelige Apple-tv-en. Konkurrentene er ifølge Peter Misek minst seks til tolv måneder etter Apple når det gjelder programvare og ekspertise innen skytjenester.

Apple har allerede investert mellom 500 millioner dollar og en milliard dollar i en av Sharps fabrikker som kommer til å bli ekslusiv produsent av skjermer for iPhone og iPad, skriver Macworld.se.

Ifølge Peter Misek har forholdet mellom Apple og Samsung blitt vesentlig dårligere det siste året. I tillegg til å flytte produksjonen av skjermer til Sharp, har Apple også begynt å kjøpe flashminne fra Toshiba i stedet for Samsung i stadig større kvanta.

Hverken Apple eller Sharp vil kommentere opplysningene, ifølge Bloomberg.

Les om:

Komponenter