Apple splitter

Apple splitter

USAs mest verdifulle selskap vil ha småsparere til å kjøpe aksjer.

I april bestemte Apple at de skulle foreta en såkalt splitt av aksjene fra og med 6. juni. Det betyr at en aksje blir til sju. Dette gjøres dersom hver aksje har fått en "for" høy verdi, som i Apples tilfelle er 628,65 dollar (sluttkurs på Nasadaq i går), eller rundt 3770 kroner. Teorien er at aksjene ved en splitt blir mer likvide, ikke minst av hensyn til småsparere, fordi man får flere aksjer for en gitt sum.

Og det kan se ut at også markedet deler dette synet i Apples tilfelle. Siden beslutningen i april har aksjen steget jevnt og trutt. I løpet av gårsdagen var aksjekursen oppe på sitt høyeste nivå siden høsten 2012, men falt noe tilbake mot slutten av dagen.

Har falt

Toppnoteringen var i september 2012, med en aksjekurs på rett over 700 dollar. Siden høsten 2012 falt aksjekursen frem mot sommeren 2013 hvor en forsiktig oppgang startet. Verdiøkningen skjøt altså fart i april hvor verdien til Apple har fått en solid oppsving.

I går la Apple frem sine planer fremover. Da Apple-sjef Tim Cook avsluttet åpningstalen på selskapets internasjonale utviklerkonferanse mandag, var budskapet at det bare er Apple som er i stand til å levere en så tett integrert løsning.

LES OGSÅ: - Bare Apple kan gjøre dette

USAs mest verdifulle selskaper:

1. Apple (541,5 milliarder dollar)

2. Exxon Mobil (429,2 milliarder dollar)

3. Google (373, 6 milliarder dollar)

4. Microsoft (336,9 milliarder dollar)

5. Berkshire Hathaway (315,2 milliarder dollar)

Verdien er basert på sluttkurs på de amerikanske børsene mandag 2. juni.

Les om:

Komponenter