Apple Store i Sverige?

Apple Store i Sverige?

Enda en grunn til å ta turen over grensen.

Apple har etablert et firma i Sverige under navnet Apple Retail Sweden AB.

Hensikten? Å drive butikk, inkludert direkte-handel.

Apples egne butikk-utsalg faller inn under Retail-divisjonen, og var inntil nylig ledet av handelsguru Ron Johnson som nettopp har forlatt Apple til fordel for å bli sjef for amerikanske J.C. Penney.

Når Apple nå etablerer et eget aksjeeselskap i Sverige med navnet Apple Retail Sweden AB og i tillegg oppgir å skulle:

«...driva, leda och övervaka en eller flera partihandelsbutikeroch eller butiker samt försäljning inkluderat distans- och direktförsäljning av alla typer av produkter, utrustning och reservdelar inom områdena programvara, datorer, datorutrustning, musik, kommunikation och tillhörande teknologi...»

synes det åpenbart at en egen Apple Store er nært forestående.

Det har tidligere versert rykter om at Apple har interessert seg for butikker i Malmö, Göteborg og Stockholm - og at det også har vært avholdt arkitektkonkurranse for sistnevnte (Apple har egne arkitekter, men er avhengig av lokal kompetanse for å håndtere byggesak).

Styreleder og -medlemmer er alle kjente Apple-ansikter, de fleste oppført med postadresse 1 Infinite Loop, Cupertino - Apples hovedsete i California.

Apple har i dag butikker i 11 ulike land, men ingen i Skandinavia. Sverige kan bli første land ut. Apple har nylig fortalt at de planlegger å åpne 40 nye Apple Store-butikker i 2012, hvorav 28 er utenfor USA.

Dersom Sverige er første nordiske land ut er det selvfølgelig alltids et håp om en tilstedeværelse i Norge ved en senere anledning også.

Via AlltOmMac.

Les om:

Komponenter