Apple svindlet av kinesiske butikkansatte

Apple svindlet av kinesiske butikkansatte

Ble lurt av falske telefoner

Det ble denne uka kjent at en gruppe kinesiske butikkansatte tidligere denne måneden ble arrestert for å ha lurt Apple med falske komponenter og dermed tjent omtrent 400 000 yuan på reservedeler, noe som tilsvarer omtrent 370 000 kroner. Dette melder amerikanske PCWorld.com.

Sendte falske enheter

De fem ble arrestert etter at Apple rapporterte til lokalt politi at de hadde mottatt de falske iPhone-komponentene fra en forhandler i den kinesiske byen Wenzhou.

Svindelen som startet allerede i desember, gikk ut på at de mistenkte brukte sine sikkerhetsklareringer som offisielle forhandlere til å sende en ordre til Apple på 121 såkale iPhone 4S BAND-enheter. En BAND-enhet utgjør iPhones sentrale komponenter, men inkluderer ikke batteri og backdeksel. En BAND-enhet alene kan koste over 3000 Yuan eller omtrent 2800 kroner.

De mistenkte skal ha klart dette ved trykke serienummerne til 121 ekte iPhone-enheter på de falske BAND-enhetene Apple mottok.

Vanskelig å oppdate

Svindelen ble oppdaget etter at politiet oppdaget at 118 av de 121 telefonene hadde blitt aktivert 20 desember og inneholdt “C8PJ” i serienummeret. Sjansen for at så mange telefoner med like serienummer trenge reparasjon, var i følge politiet veldig liten.

På tross av at Apple meldte forholdet til politiet allerede i januar, så ble den første av de ansatte og hennes kjæreste ifølge TechinAsia arrestert 1.april, og flere andre ansatte ble siden involvert.

Det er en kjent sak at falske telefoner er et problem i Kina og TechinAsia stiller også spørsmål ved hvor mange telefoner som faktisk er ekte når svindlere kan lage falske deler som det tar Apple en måned å oppdage.

Les om:

Komponenter