Apple taper andre Galaxy-runde

Apple taper andre Galaxy-runde

Midlertidig salgsforbud mot Samsung nettbrett opphevet av retten. Unntatt i Tyskland.

II forrige uke fikk Apple gjennomslag i en lavere rettsinstans for et midlertidig salgsforbud mot Samsung og deres nettbrett i EU. Forbudet skulle vare til en rettssak avgjorde beskyldningene Apple har rettet mot Samsung for å krenke patent- og mønsterrettigheter.

Kan ikke hindre salg i Europa

I går ettermiddag avgjorde en ankedomstol at forbudet ikke gjelder i resten av EU, bare i Tyskland. Endringen skyldes usikkerhet om virkeområdet for retten. Samtidig er det klart at det skal gjennomføres en egen rettslig høring i saken 25. august.

- Det er ikke helt klart om en tysk rett kan forby et sørkoreansk selskap å selge sine produkter i andre land enn Tyskland, sa en talsperson for retten i Düsseldorf, i følge IDGs internasjonale nyhetstjeneste.

Retten tok saken opp til ny vurdering etter at Samsung hevdet at deres tyske kontor ikke var det samme som morselskapet, i en begjæring mandag.

- Samsung er fornøyd med dommen i Düsseldorf som fjerner salgsforbudet mot Galaxy Tab 10.1. Vi føler oss forpliktet til å levere innovative mobile enheter til markedet uten avbrudd, og sørge for at kundene har et stort utvalg av gode produkter å velge fra. Vi ser fram til å forsvare våre intellektuelle rettigheter i en ny rettshøring 25. august, sier Erik Johannesson, som er nordisk pr-sjef i Samsung til Computerworld.

LES OGSÅ:

Apple stopper Samsungs nye nettbrett

Apple "jukser" med bevisene?

Nederlandske Computerworld hevder i en gjennomgang at Apple har forledet domsstolen i Düsseldorf som innførte salgsforbudet. De mener bildet av Tab 10.1 var for dårlig til å vise forskjellene, og kun egnet å vise tilsynelatende likheter. Hvilket, i basis, er at begge er nettbrett. Publikasjonen antyder at bildet av Tab i papirene er manipulert til å ligne nettbrettet til Apple. Både lengde og bredde er feil. Slike feil i rettsføringen kan føre til at Apple taper den endelige rettssaken.

Tidsskriftet The Economist har også i en annen gjennomgang i forrige uke vist at Apple og Samsung henger sammen som skjorta og buksebaken når det gjelder produktproduksjon. En gjennomgang av smarttelefonen til Apple viser at Samsung leverer en fjerdedel av komponentene målt i verdi. I tillegg til å vise hvor nært produsentene er, er det også relevant når Apple har truet med å utvide søksmålet til Android-smarttelefonene i Samsung Galaxy-serien.

Australske PC World har en gjennomgang av forskjellene mellom nettbrettene til Samsung og Apple her .

LES OGSÅ:

Android fosser frem