Apple tilbakekaller Iphone-ladere

Apple tilbakekaller Iphone-ladere

Apple trekker flere millioner ladere til Iphone 3G fra markedet på grunn av fare for elektrisk støt.

Apple har trukket alle ladere som følger med Iphone 3G fra markedene i USA, Japan, Canada, Mexico og flere andre sentral- og sør-amerikanske land. Norge skal ikke være berørt.

Grunnen er fare for elektrisk støt.

- Under visse forhold kan laderens støpselspinner brekke og bli sittende i stikkontakten. Det medfører en fare for elektrisk støt, heter det i en pressemelding fra Apple.

Apple har mottatt en rekke klager på den nye laderen, men feilen skal foreløpig ikke ha ført til personskader. Selskapet råder likevel alle kunder til umiddelbart å slutte å bruke laderen.

Nye 10. oktober

Berørte kunder kan bytte sin defekte lader fra 10. oktober i alle butikker som selger Iphone eller bestille en ny på Apples nettsider fra fredag. I mellomtiden oppfordres kundene til å lade telefonen med usb-kabel via pc eller mac, eller ty til ladere som produseres av andre leverandører.

Totalt dreier det seg trolig om flere millioner eksemplarer. Apple har ikke offentliggjort salgstall siden den første helgen da Steve Jobs opplyste at de solgte over en million telefoner. Analytikere anslår imidlertid at Apple har solgt over seks millioner Iphone 3G siden juli.

Den nye laderen som følger med Iphone 3G er langt mindre enn versjonen som fulgte med den første Apple-telefonen. Feilen finnes ikke i den gamle varianten, ei heller i versjoner av den nye, ultrakompakte laderen som selges separat. Har denne laderen en grønn prikk på baksiden, skal den være trygg å bruke.

Tidligere tilbakekallelser

Forrige måned tilbød en av Apples japanske underleverandører å bytte batterier i musikkspilleren Ipod Nano på grunn av fare for overoppheting.

Forrige gang Apple måtte tilbakekalle flere millioner produkter av sikkerhetshensyn var i august 2006. Da ble 1,8 millioner litium-batterier fra Sony som satt i Ibook og Powerbook-maskiner trukket tilbake.

Les om:

Komponenter