Apple tjener godt på stasjonære Mac-er

Apple tjener godt på stasjonære Mac-er

Nesten halvparten av inntektene på stasjonært pc-salg i USA går til Apple.

Vi hører mye om hvor bra Apple gjør det med iPhone og App Store, men selskapet har andre produkter som også gir penger i kassa. Datamaskinene bringer inn en god del av inntektene til selskapet, og de har en veldig sterk posisjon på markedet, særlig i hjemlandet USA.

Ifølge Joe Wilcox på Betanews , som har intervjuet NPDs sjefsanalytiker Stephen Baker, har Apple 48 prosent av de totale inntektene på markedet for stasjonære pc-er solgt i butikk og på nett i USA sammenlignet med 33 prosent i fjor.

- Men vi må huske på at vi sammenligner måneden iMac ble lansert i år, med den måneden i fjor da finanskrisa var som verst. Det blir nesten som å sammenligne epler og appelsiner, sier Baker til Betanews.

Prisen er viktig

Apple har en liten markedsandel i forhold til Windows-baserte maskiner. NPD mener imidlertid at Apple får mer inntekt på mye mindre salg på grunn av prisen på en ny Mac. I oktober var gjennomsnittsprisen på stasjonære Mac-er 1 388 dollar, ned fra 1390 dollar i april og 1581 dollar i oktober 2008, ifølge NPD.

Til sammenligning kostet vanlige Windows-pc-er 491 dollar, eller nesten 900 dollar mindre enn Mac-maskinene.

For bærbare datamaskiner har Apples del av inntekten krympet fra 38 til 34 prosent, noe som antagelig skyldes at flere og flere går over til bærbart, skriver Macworld.se.

Test:

Den nye 21,5-tommers iMac