Apple TV kan bli spillkonsoll

Apple TV kan bli spillkonsoll

Ifølge en analytiker har Apple store planer for mediesenteret sitt.

I forrige uke begynte ryktet å spre seg om at Apple planlegger å lansere en netbook med 9,7-tommers berøringsskjerm. Skal vi tro en ny rapport har Apple også planer om å innta spillmarkedet.

Ifølge analytikeren Michael Patcher i analyseselskapet Wedbush Morgan kommer Apple til å gjøre om mediesenteret Apple TV til en spillkonsoll.

- Jeg tror Apple har en klar strategi. Først vil de se hva de kan gjøre med de håndholdte - iPod touch og iPhone. Deretter vil de sikte seg inn på konsollspill. Apple TV er den enheten de kan gjøre dette med, sier Michael Patcher, ifølge britiske Macworld.

Apple publiserte i forrige uke tall fra App Store som viser at programbutikken hatt 1,5 milliarder nedlastinger av ulike programmer for iPod touch og iPhone i løpet av sitt første år. Det finnes 65 000 applikasjoner tilgjengelig i App Store - flesteparten er spill.

- Kan Apple få så mange iPod-brukere til å laste ned spill, er det bare naturlig om de prøver å gjøre det samme med en spillbasert Apple TV, sier Patcher.

Michael Patcher er ikke den første som tror at Apple TV kan bli en spillmaskin. Den kjente Apple-analytikeren Gene Munster har tidligere foreslått det samme. Munster ser også for seg muligheten til å kunne bruke en iPhone eller en iPod touch som fjernkontroll og styringsenhet.

Les om:

Komponenter