Apple-videoer med iPad-funksjoner

Apple-videoer med iPad-funksjoner

Apple har postet en rekke videoer som viser iPad-detaljer.

Dersom du ikke har bodd under en stein dette året så har du sikkert fått med deg Apples (forhåpentligvis) nye, revolusjonerende mediebrett: iPad. Apple forbereder i disse dager utsendelsen av den første iPad-produksjonsserien, og har i den forbindelse postet en rekke videoer som demonstrerer vitale funksjoner ved iPad.

Sightseeing

I disse såkalte "guidete omvisningene" viser Apple oss litt mer i detalj hvordan forskjellig programmer og aspekter ved iPad fungerer. Dette gjelder både kjernefunksjoner som internett, e-post, musikk, bilder og video - men også programmer for YouTube og e-bøker. Og selvfølgelig iPad-versjonene av Apples egen produktivitetspakke iWork.

Form følger funksjon

Elleve forskjellige videoer har man lagt ut i denne omgang. Disse er interessante å se ikke bare for spesielt interesserte, men også for potensielle brukere. Hvordan har Apple egentlig tenkt at berøringstastaturet fungerer på iPad? Hvordan vil det være å bruke e-post på en tavle-pc? Er skjermen god nok til å lese bøker med? Hva slags maskinvarefunksjoner har iPad?

Det du ser er det du får

Og ikke minst er videoene såpass grundige og inngående at de ikke bare viser et flimmer av forbipasserende bilder og raske animasjoner, slik vi har sett i den første iPad-reklamen. Hittil har vi jo måttet nøye oss med film og bilder av herligheten, siden ytterst få personer har hatt gleden av å holde en iPad i sine egne hender.

Les også: Nå kommer spesial-apps for iPad

Apple fikk tidligere kritikk for å ha kortet ned tiden under iPhone-reklamene, og måtte sette inn en tekst som forklarte at sekvensene var kuttet ned for effekt. Dette har man ikke gjort i disse tilfellene, slik at vi får tro at både tidsforløpet og også responsen i programmer og maskinvare tilsvarer en reell bruk.

iTunes 9.1

Samtidig går det rykter om at Apple vil benytte iPad-salgsstarten til å lansere en ny versjon av deres mediesenter iTunes. iTunes, i dag i versjon 9.0, vil etter all sannsynlighet bli oppdatert til versjon 9.1 sammenfallende med at iPad leveres ut til de første kundene.

Les også: iPad blir Kindle-leser

Ingen store endringer ventes, men det er spesielt iBookStore-butikken for elektroniske bøker for iPad som vi kan se frem til. I tillegg vil de første iPad-spesifikke programmene offisielt dukke opp for salg.

Du kan se alle videoene hos Apple her.

Les om:

Komponenter