- Apple vil integrere Beats i iTunes

- Apple vil integrere Beats i iTunes

Musikksalget i iTunes vil falle 14 prosent i 2014.

Noen som lurer på hvorfor Apple kjøpte Beats Audio? Neppe på grunn av hodetelefonene, men heller for å slå til med ny strømmetjeneste.

Prislappen på tre milliarder dollar, som Apple betalte for Beats Audio, fikk mange til å heve øyenbrynene. Nå aner vi hvorfor.

iPod-en var den virkelig store suksessen som fikk Apple til å ta av på tidlig 2000-tallet. Og da iTunes Music Store åpnet i kjølvannet av iPod-lanseringen, ble det raskt det største markedet for online-musikk, med påfølgende milliard-omsetning.

iTunes Store er senere blitt utvidet til også å ha filmer, tv-serier, bøker og apper, og har vokst seg solid.

iTunes-musikken sliter

Men én avdeling i butikken sliter - og det er musikk-salget.

Wall Street Journal kan melde at noen med kjennskap til saken kan fortelle om en drastisk nedgang i det globale musikk-salget for Apple via iTunes i 2014.

Ifølge Wall Street Journal har iTunes hatt en nedgang i musikksalget siden januar på mer enn 13 prosent på verdensbasis, og i USA har musikknedlastingen via iTunes falt med 12 prosent, melder Macworld USA.

Dette har lenge vært trenden, også for fysiske medier, men har tiltatt mye dette året.

Og det er ikke bare Apple som er rammet. Musikkbransjen totalt har registrert en nedgang i musikknedlastinger på 2,1 prosent hittil i år.

Denne nedgangen ville ha vært alvorlig for musikkbransjen hadde det ikke vært for økningen i abonnementsbasert strømming av musikk.

Spørsmålet er: Har Apple sett dette komme?

Beats Audio

Mange tror at kjøpet av Beats Audio ikke ble gjort primært på grunn av de populære hodetelefonene, men for strømmetjenesten.

Apples eget tilbud på dette området var (og er) begrenset, men nå ryktes det at Apple vil integrere Beats' strømmetjeneste i iTunes i løpet av det kommende året.

Via WSJ

Les om:

Komponenter