Apple vil redde albumsalget

Apple vil redde albumsalget

Vil lokke kundene til å kjøpe hele album i stedet for enkeltlåter. Med en Tavle-Mac?

Apple er sterkt medskyldig i at det fysiske platesalget er i fritt fall, takket være en enkel distribusjonsmåte som lar brukerne finne og laste ned kun de låtene de er interesserte i. Nå sier ryktene imidlertid at de har planer for en snuoperasjon som kan redde albumet.

Ifølge Financial Times har Apple gått sammen med fire store plateselskaper i et prosjekt som går under kodenavnet "Cocktail". Formålet er å få kunder til å kjøpe hele album i stedet for enkeltlåter, ved å tilby album i en helt ny form med bonusfunksjoner.

Sammen med EMI, Sony Music, Warner Music og Universal Music Group vil Apple tilby kundene "interaktive hefter" som vil bestå av blant annet albumomslag, sangtekster, bilder og videoklipp som også vil kunne spilles av utenfor iTunes.

Prosjektet vil være klart i september, ifølge Financial Times. Apple bruker vanligvis denne måneden til å holde en musikkrelatert event hvor de som oftest lanserer nye iPod-er.

Samtidig rapporterer Financial Times at den beryktede 10-tommers tavle-Mac-en også blir presentert i september. Avisen hevder å vite at den skal kunne kobles til internett akkurat som dagens iPod touch og ha tilgang til iTunes Store og App Store. Apple skal også være i forhandlinger med bokforlag om å få e-bøker inn i deres nye plattform, skriver Macworld.se.

Hva mener du - frister dette til å kjøpe hele album i stedet for enkeltlåter på iTunes Store?

Komponenter