Apple vil sensurere snuske-sms

Apple vil sensurere snuske-sms

Nytt patent kan blokkere upassende iPhone-tekstmeldinger.

Det amerikanske patentkontoret har godkjent et patent fra Apple som kan forhindre iPhone-brukere fra å sende eller motta upassende tekstmeldinger.

Patentet er først og fremst myntet på foreldre som ønsker å kontrollere barnas kommunikasjon via iOS-enheter, og for eksempel sørge for at en liste med bannlyste ord filtreres vekk.

- Den tekstbaserte kontrollapplikasjonen filtrerer innkommende og /eller utgående tekstbasert kommunikasjon basert på administator-definerte kriterier, lyder patentet som Patently Apple har fått tak i.

- Hvis uautorisert tekst oppdages, kan kontrollapplikasjonen varsle brukere, administratoren eller andre utvalgte personer om tilstedeværelsen av slik tekst. Kontrollapplikasjonen kan kreve at brukeren erstatter den uautoriserte teksten eller at teksten eller hele kommunikasjonstråden slettes automatisk.

Pantentet beskriver også hvordan det er mulig å bruke funksjonen for å kreve at et barn skriver et visst antall fremmedspråklige ord med enheten per dag for å lære seg nettopp det språket.

Apple har innført en rekke funksjoner for foreldrekontroll på iPhone og lignende enheter. De er svært restriktive med å slippe inn såkalte voksen-apps på App Store, og ifølge selskapet er årsaken at veldig mange barn har tilgang på programbutikken. Foreldreorganisasjoner i USA har flere ganger kritisert Apple for at det er for mye upassende innhold tilgjengelig via selskapets produkter.