Apples glasskube pusses opp

Apples glasskube pusses opp

Den berømte 5th Avenue-butikken I New York får større glass.

Apple har pakket glasskube-butikken på Manhattan inn for oppussing.

Apples signatur for selskapets egne Apple Store-butikker er utstrakt bruk av glass i store formater.

Faktisk så store formater at det måtte utvikles helt nye maskiner og produksjonsmetoder da Pudong-butikken i Kina ble utformet. Samme glassteknologi skal benyttes til Apples nye Cupertino-hovedkontor.

Forøvrig kan det nevnes at også mange av butikkene har spektakulære glasstrapper, også dette Apples eget design. De har til og med en patent på en slik glasstrapp, og blant oppfinnerene står Apple-sjef Jobs selv oppført.

Tilbake i november

Når flaggskip-butikken som aldri stenger på 5th Avenue i New York nå er pakket inn for oppussing, er det ikke fordi man måtte. Det er ikke noe galt med den, bortsett fra estetiske hensyn. Apple har bestemt seg for å like godt ta ned hele glasskonstruksjonen over bakken og erstatte den med en i tilsvarende størrelse, men med dramatisk færre biter.

Dagens kube består av 90 glassbiter, mens den nye strukturen kun vil ha 15. Disse er på det største 3,5 meter brede og 10 meter høye. Ganske så imponerende. Ikke desto mindre imponerende er det faktum at de igjen bæres av glassfinner. Stort mer minimal kan en konstruksjon nesten ikke bli.

Butikken gjenåpnes med nytt inngangsparti i november, så NY-turister må nøye seg med stillasbilder i mellomtiden. Når det nye bygget står ferdig, vil det ha kostet Apple rundt regnet 37 millioner kroner. For 10 x 10 x 10m med nesten bare luft. Men er det noen som har råd til det, så er det Apple.

For øvrig kan det nevnes planer om en store Apple Store i Grand Central Station i samme New York.

Via Architizer.

Les om:

Komponenter