Apples overskudd faller

Apples overskudd faller

For første gang siden 2003, har ikke Apple økt overskuddet. Samtidig er det fortsatt stor etterspørsel etter Ipad.

Apple presenterte denne uka den nye kvartalsrapporten. Omsetningen i løpet av årets tre første måneder økte med 11,2 prosent , og endte på 43,6 milliarder dollar. Det skriver Computer Sweden.

- Vi er glade for å kunne rapportere en ny rekordomsetning for marskvartalet, skriver Apple-sjef Tim Cook i en pressemelding.

Nettoresultatet endte på opp på 9,5 milliarder dollar, sammenlignet med 11,6 milliarder dollar i samme periode i fjor. Overskuddet falt med andre ord med 18 prosent, noe som bryter med en ti år lang trend med stadig økende overskudd.

Det ble solgt 37,4 millioner Iphones, en økning på 6,7 prosent fra i fjor.

Ipad-salget til himmels

Videre ble det solgt 19,5 millioner eksemplarer av Ipad. Dette er en økning på over 65 prosent sammenlignet med i fjor. Salget i Kina og Japan mer enn doblet seg.

Mac-salget reduseres marginalt, fra i overkant 4 millioner solgte enheter i fjor til i underkant av 4 millioner solgte i år. Nedgangen på 2 prosent kan være relatert til den globale nedgangen i pc-markedet under sammen periode.

Også for Ipod har salget gått ned, med 5,6 millioner solgte enheter - en nedgang på 27 prosent på et år. Ipod Touch er den eneste av disse enhetene som fortsatt gjør det noenlunde bra.

Betaler milliarder til aksjonærene

Omsetningen for Itunes Store ligger på 4,1 milliarder dollar, en økning på 30 prosent. Alt i alt finnes det nå mer enn 35 millioner sanger og 60.000 filmer tilgjengelig for nedlastning.

Til tross for at overskuddet har falt, fikk ikke dette noen negativ konsekvens for Apples aksjekurs , noe som trolig skyldes at selskapet har planer om å dele ut 100 milliarder dollar til aksjonærene frem til slutten av 2015.

Les om:

Komponenter