- Apples tavle-pc er det neste store

- Apples tavle-pc er det neste store

Ekspertene tror den beryktede iTablet-en vil bli dingsen over alle dingser.

Apples mytiske tavle-pc vil ta knekken på Kindle, iPod, Zune, Nintendo DS og en haug med minibærbare. Det mener i hvert fall flere eksperter CNN Money nylig har snakket med.

Den kommende tavle-Mac-en er ventet i første kvartal 2010. Kanskje. Apple diskuterer aldri kommende produkter, og det finnes egentlig ingen bekreftelser på at den i det hele tatt eksisterer. Ryktene går imidlertid som ild i tørt gress; produktet skal visstnok være Steve Jobs' hovedprioritet akkurat nå. Og bransjefolk ser ut til å være klare som egg.

- Det vil være den neste store tingen. Apple kommer til å overraske alle med tavle-pc-en, sier Laura DiDio i ITIC til CNN Money.

- Den vil blåse alle av banen. I stedet for å ta med en Kindle og en iPod, vil tavle-pc-en være dingsen du bærer med deg, sier Dan Ackerman, redaktør i Cnet.

- Apples svar på minibærbar

Ekspertene forventer at Apples tavle-pc vil komme med en 10-12-tommers skjerm med grafikk bedre enn på iPhone og iPod touch, den vil komme i flere modeller med ulike typer internett-tilkoblinger (som wlan og 3g) og webkamera. Den skal brukes til alt; vanlige dataoppgaver, surfe på internett, lese bøker og aviser, spille spill og annen underholdning.

- Den kommer til å bli fantastisk, og jeg tror den vil være en umiddelbar hit blant de som elsker Kindle og de som liker minibærbare, sier David Wertheimer, sjef ved Carnegie Mellon's Entertainment Technology Center til CNN.

AppleInsider skriver at mange tror at den kommer til å fylle tomrommet mellom iPhone og den billigste bærbare Mac-en. Noen mener den vil være Apples svar på en billig minibærbar. Piper Jaffray-analytiker Gene Munster har spådd at Apple vil selge rundt 2 millioner enheter det første året.