Armbåndssensor måler helsen din

Armbåndssensor måler helsen din

Sov, spis og beveg deg bedre med Jawbone UP.

Jawbone, kjent for det ultimate innen handsfree for mobil, vil hjelpe deg til bedre helse. Når Jawbone nå introduserer armbåndssensoren UP, er det en ny nisje firmaet beveger seg inn i. God iPhone-integrasjon er fremdeles et kjennemerke.

Jawbone annonserte produktet under TED i juli, men skal etter sigende begynne salget 25. september. Designen er godt innenfor Jawbone-look-en, og kan minne om den trådløse høyttaleren Jawbone Jambox . Denne er til salgs i Norge, slik at håpet er at UP også vil være tilgjengelig her denne høsten.

Personlige sensorer har blitt et stort marked - det være seg relatert til helse som for eksempel søvn- og skrittmåleren FitBit , eller pulsklokker, blodtrykksmålere og blodsukkermålere - eller for den saks skyld Nike+ bevegelsessensorer som snakker sammen med en iPhone.

Jawbone UP er bygget rundt tre konsepter: Bevege, spise og sove.

Bevege

UP måler skritt, rytme, tilbakelagt distanse og bevegelsesintensitet og kan på bakgrunn av dette beregne kalorinivåer i løpet av en dag. Alt dette kan selvfølgelig kalles opp via en egen iPhone-app. Og siden UP lærer deg å kjenne vil den kunne gi beskjed når det er på tide å bevege seg gjennom å gi vibrasjonssignaler.

Spise

Gjennom appen kan du også ha kontroll med næringsnivåer. UP kan fortelle deg hvilken type mat som er riktig for din metabolisme, og lage en spesialtilpasset diett for hver bruker. Gjennom appen kan du ta bilder av maten du spiser, og dermed spore matinntaket.

Sove

Siste, men muligens viktigste, fokusområde for UP er søvn. Armbåndet måler hvor mange timer du sover, hvor lang tid du bruker på å sovne, søvnfaser og -mønstre og den overordnete søvnkvaliteten. På bakgrunn av dette dannes det en optimal søvnprofil, og UP kan settes til å vekke deg med en stille vibrasjons-vekkemekanisme basert på naturlig søvnsykluser. Denne funksjonen kan minne om den svenske Sleep Cycle-appen som benytter en iPhone til liknende formål.

Du kan lese mer om Jawbone UP her . Se en promovideo nedenfor.

Via 9to5Mac (som også har fått tilgang til en offisiell størrelsestabell)

Les om:

Komponenter