Asus og Acer med Arm-bærbare

Asus og Acer med Arm-bærbare

Samsung og Toshiba planlegger også bærbare med Arm og Android i år.

Intel taper terreng til Arm på nettbrett og smarttelefoner, men utfordres nå også på sin egen hjemmebane, bærbare pc-er.

Flere pc-produsenter planlegger bærbare basert på Arm-prosessorer og Google Android innen utgangen av året, forteller anonyme kilder til taiwanske Digitimes. Blant produsentene er angivelig Acer, Asus, Samsung og Toshiba. Blant annet skal Asustek være i gang med å utvikle en 13-tommers bærbar med Google Android og Arm-prosessor fra Nvidia.

Utfordrer Intel og AMD

I dag leverer Arm primært sin prosessorteknologi til smarttelefoner og nettbrett. Dette er et raskt voksende marked der Arm-prosessorer fra selskaper som Samsung, Texas Instruments, Qualcomm, Marvell Technologies og Nvidia dominerer, og som x86-produsentene Intel og AMD også prøver å komme seg inn på.

Arm har imidlertid ambisjoner om å ta flere andeler i markedet for bærbare pc-er og servere.

På en pressekonferanse på årets Computex-messe i Taiwan sa Arm-direktør Tudor Brown at selskapet forventer å ha 15 prosent av markedet for bærbare pc-er innen utgangen av året, en vekst som er gjort mulig av den kraftige veksten innen nettbrett.

Han fortalte videre at målet innen 2015 er en markedsandel på 50 prosent.

Bedre ytelse

Toshiba og Lenovo lanserte Arm-baserte systemer med Android allerede for to år siden, men etterspørselen var ikke god nok.

Siden da har Arms prosessor blitt oppgradert fra én til fire kjerner, noe som har gitt en vesentlig økning i ytelse. Samtidig har plattformens lagringskapasitet og brukergrensesnitt blitt vesentlig forbedret

Les om:

Komponenter